Kuvaus

galleria

Tämä on Galleria WW:n alku

Entinen Korkeakosken kenkätehdas, nykyinen Walleniuksen Wapriikki, kohoaa ylevänä punatiilisenä linnakkeena kosken rannalla. Se henkii aikaa, jolloin suomalainen kädentuote oli arvossaan. Se viestii myös ylpeydestä omaa osaamista kohtaan ja halusta näyttää se myös muille. Tehtaalla on pitkät käsityöperinteet kenkien ja lestien valmistajana. Kädentaidoista ja taiteesta muodostuu merkittävä osa tehtaan uutta elämää. Kulttuurihistoriallinen tehdasmiljöö tarjoaa kiehtovat puitteet kesällä avautuvalle Galleria WW:lle.

Tämä on Galleria WW:n alku. Siksi ensimäisen näyttelyn teemana on Alku. Asioiden syntyhistoria kiehtoo jokaista. Alku luo pohjan, mistä matka jatkuu. Myös taidetyö vaatii pohjan, idean, muotin tai mataeriaalin, mistä se alkaa työstymään hallitusti tai intuitiivisesti, jopa mutkien kautta. Näyttelyssä näemme tämän alkuajatuksen valmiin tuotoksen. Teokset tuovat katsojille tarinan, minkä jokainen näkee ja kokee omalla tavallaan. Alkutuntemus on tärkeä ja aina henkilökohtainen. Jokaisella teoksella on alkunsa ja jokaisessa teoksessa on alkua jostain, mikä jatkuu ja jatkaa matkaa. Merkitykset vaihtuvat tilanteiden muuttuessa ja elämänkokemusten myötä.

Näyttelyssä nähdään mm. Nipa Nissisen pronssiveistoksia ja Jaana Pärssisen maalauksia.

Rosoiset vanhan tehdasmiljöön seinät antavat syvyyttä gallerialle ja luovat näyttelyteosten kautta kontrastia tämän päivän ja menneen välille. Historian havina luo puitteet näyttelylle herättäen vuoropuhelun teosten esillepanolla ja visuaalisella ilmeellä.

Lue lisää!

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje