Kuvaus

Juha Vanonen – Untitled

Walleniuksen Wapriikki, Walleniuksenkatu 2, Juupajoki

23.6.-18.7.2021

Pieni galleria

Maalaaminen itsessään on työskentelyni lähtökohta. Teokseni ovat abstrakteja tilahahmotelmia, joissa tutkin tilaa ja liikettä kuvassa erilaisten maalaustekniikoiden kautta. Teokseni keskustelevat muun nykymaalauksen kanssa kommentoiden tai lainaten muotoja, värejä ja tekniikoita.
Vaikutteet maalaamiseen ovat lähtökohtaisesti abstraktissa ekspressionismissa, mutta omassa työskentelyssä prosessi on harkitumpi ja ekspressiivisyys näkyy lähinnä maalausjäljessä.

Maalaan akryylilla kankaalle. Luonnostelen ja muokkaan teoksia digitaalisesti useamman kerran prosessin aikana. Erilaiset siveltimen vedot ja terävät rajat luo teokseen kerroksellisuutta ja liikettä. Kuva ikään kuin hajoaa luomassaan tilassa.

Maalaaminen on minulle jatkuvaa uuden etsimistä. Onnistumisen raja abstraktin aiheen äärellä on usein häilyvä ja sen löytäminen on työskentelyni ydin. Nimeämättöminä näyttelyn UNTITLED maalauksissa korostuu niiden esittävän vain itseään.

Juha Vanonen on kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hänellä on ollut useita yksityisnäyttelyitä. Edellinen näyttely oli tämän vuoden huhtikuussa Galleria Huudossa Helsingissä.

Työskentelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.

Lisätietoja:
Juha Vanonen
juha@juhavanonen.com
www.juhavanonen.com

Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje