Kuvaus

Aino Eeronheimo & Anne Leppänen

Valoa siimeksessä

Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki

Walleniuksenkatu 2, Juupajoki

20.7.-14.8.2022

Pieni galleria

Luonto näyttää Valoa Siimeksessä -näyttelyssä iloisen ja leikkimielisen puolensa. Eeronheimo ja Leppänen työskentelivät vuosina 2017–2019 Ilon Keran työhuonekollektiivissa Espoossa. He huomasivat pian yhteisiä teemoja teoksissaan. Eeronheimo on löytänyt luonnosta lepopaikan ja oven fantasian maailmaan. Eeronheimo nostaa taiteen avulla esiin sisäisen lapsen oikeudet ja suojelee niitä. Hän on tuonut siimekseen iloisia eläinaiheisia keramiikkaveistoksia.

Leppäsen öljyvärimaalausten lähtökohtana ovat luonnon pienet tapahtumat ja yksityiskohdat. Kukat kylpevät kultaisessa auringossa tai vilvoittelevat tiheän kasvillisuuden sinisessä katveessa. Runsaat värit ja pulleat muodot kuvaavat pikemminkin tunnelmaa kuin tavoittelevat realismia. Pienestä Galleriasta löytyy heinä-elokuun vaihteessa hyvän mielen tila, joka ilahduttaa sekä aikuisia että lapsia.

Aino Eeronheimo

Luonto tarjoaa meille lepopaikan ja sisäisen voiman lähteen. Sieltä löytyy ovi mielikuvitusmaailmaan. Aikuisetkin voivat lentää fantasian siivin ja rohkaistua elämään teeskentelemättä. Tasapainoisen aikuisen sisällä asuu kukoistava sisäinen lapsi.

Vahva luontosuhteeni syntyi jo varhain, kun vietin lapsuuteni kesiä mökillä Rovaniemellä.
Puunrunkojen välistä pilkahtelivat ihmisten ja eläinten kaltaiset satuhahmot. Aaltojen alla seikkailivat hurjat kalat ja merenelävät. Tänään veistoksissani esiintyvät mielikuvitussankarit, jotka välittävät luonnossa koettua iloa, vapautta ja salaperäisyyttä.

Kolmiulotteisuus on aina ollut etusijalla taiteellisessa ilmaisussani. Olen veistänyt jäätä,
lunta ja puuta, hitsannut romumetallia, valanut veistoksia betoniin ja kipsiin, sulattanut
kierrätyslasia ja tehnyt hopeakoruja. Keramiikka on kuitenkin luontaisin ilmaisukeino. Tällä hetkellä minua kiehtoo puukuvanveiston ja keramiikan yhdistäminen.

Anne Leppänen

Kurkistan pieniin hetkiin ja kuvittelen tarinoita, joita haluan näyttää muillekin. Aiheeni löytyvät usein metsästä ja puutarhasta. Runsaat ja koukeroiset muodot tarjoavat mahdollisuuden tutkia värivivahteiden vaihteluita ja suuria kontrasteja. Öljyväri- ja akvarellimaalaus kiinnostavat eniten, mutta otan joskus muitakin tekniikoita käyttöön.

Teokseni ovat hyväntuulisia. Kuvaan asioita lapsen silmin, yksinkertaisesti ja vähän kömpelösti. Maalaan mielelläni myös naivistisia tauluja, teen sarjakuvia, pilapiirroksia ja lapsille suunnattuja kuvituksia. Maalaan ilokseni ja toivon, että teokseni ilahduttaisivat muitakin. Elämässä pitää olla väriä.

 

In English:

Valoa siimeksessä (Light in the Shadows)
Aino Eeronheimo’s sculptures and Anne Leppänen’s paintings
In Walleniuksen Wapriikki, Pieni Galleria (little gallery) 20.7. – 14.8. 2022

Nature shows its happy and playful side in the exhibition “Valoa siimeksessä”. In 2017–2019, Eeronheimo and Leppänen worked in Ilon Kera’s studio collective in Espoo. They soon discovered common themes in their works.

Eeronheimo has brought happy ceramic animal sculptures to the exhibition. Nature is her place of rest and the door to fantasyland. Through her art, Eeronheimo highlights and protects the rights of our inner child.

Leppänen’s oil paintings are based on the small events and details of nature. The flowers bathe in the golden sun or cool off in the blue shade of dense vegetation. Abundant colors and plump shapes describe the mood rather than the pursuit of realism.

In “Light in the Shadows” exhibition you will find a state of good mood that will delight both adults and children.

Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

  • Walleniuksenkatu 2, Korkeakoski, Juupajoki

  • Taidenäyttelyt ja Tee- ja kahvihuone Singer avoinna:

    18.5.-18.6. ti-su klo 11-18

    19.6.-13.8. joka päivä klo 11-18

    14.8.-10.9. ti-su klo 11-18

    Avoinna myös jouluaikaan.

Seuraa

Tilaa uutiskirje