Kuvaus

Anna-Liisa Nikus, Laura Saarivuori-Eskola & Lauri Järvinen

Polulta poikenneet – Hidden gems

Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki

Walleniuksenkatu 2, Juupajoki

17.8.-11.9.2022

Keskigalleria

Kun menet metsään, poikkeat polulta, voit löytää jotain uutta: piilotettua kauneutta ja arkisia helmiä. Kuvien tutut ulkoilumaastot näyttäytyvät uudessa valossa, tavanomaiset materiaalit ovat puristuneet jalokiviksi. Maltatko olla hetkessä niin kauan, että näet ne? Polulta poikennut – Hidden gems -näyttelyssä on esillä valokuvaaja Anna-Liisa Nikuksen kuvasarja, korutaiteilija Laura Saarivuori-Eskolan koruja ja vaatesuunnittelija Lauri Järvisen vaatteita.

Kuvissa mallit on kuvattu Pirkanmaan lähimetsissä, kaupunkilaisille tutuissa maisemissa yllään Saarivuori-Eskolan korut ja Järvisen vaatteet. Viimeisen silauksen kuviin tekee make up -taiteilijana mukana oleva Fanny Heinonen.

Kuviin on haettu inspiraatiota luonnon alkuvoimasta, koskemattomuudesta ja kiistattomasta kauneudesta, joka ei mahdu muottiin eikä sitä voi määritellä. Kuvien sävy on tummanpuhuva: luonto karua, mutta kauneus on silti läsnä.

Vahvimmat vaikuttavat arvot ja inspiraatio näyttelyssä ovat tasa-arvo, luonnon läheisyys ja ekologisuus. Kokonaisuudella halutaan tuoda vahvasti esille niin ihmisen kuin luonnonkin monimuotoisuutta. Suomen metsä on massiivinen henkinen voimavara ja suomalaisen luontosuhde on itsestäänselvyys, suomalaiselle. Maailmanlaajuisessa mittakaavassa se on kuitenkin hyvin uniikkia.

Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

  • Walleniuksenkatu 2, Korkeakoski, Juupajoki

  • Taidenäyttelyt ja Tee- ja kahvihuone Singer avoinna:

    18.5.-18.6. ti-su klo 11-18

    19.6.-13.8. joka päivä klo 11-18

    14.8.-10.9. ti-su klo 11-18

    Avoinna myös jouluaikaan.

Seuraa

Tilaa uutiskirje