Kuvaus

Eija Tähkäpää

PApeRIkengät

Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki

Walleniuksenkatu 2, Juupajoki

25.5.-19.6.2022

Päägalleria

Käsintehdystä paperista valmistettuja kenkäveistoksia aiheena parilliset ja parittomat ihmissuhteet.

Olen turkulainen kuvataiteilija. Valmistuin Turun piirustuskoulusta 1978. Maalaus on tärkeä ilmaisuvälineeni, mutta matkani varrella mukaan on tullut käsintehty paperi ja siitä tehdyt teokset.

Aloitin uusiopaperin valmistuksen 1990. Ihastuin heti paperin kauneuteen ja monipuolisuuteen. Tärkeää on myös kierrätettävyys. Käytän papereitani monenlaisiin töihin, mm. taiteilijakirjoihini. Suurimpia paperista tehtyjä töitäni lienevät Lentomatto, Unimaja ja luonnollista kokoa oleva Tuhannen ja yhden yön parisänky. Pienimpiä ovat minikirjat-sarja ja korut.

Minulle tärkeitä asioita ovat tarinat, värit, ihmiselämä ja luonnon ihmeellinen aarteisto. Huumori on minulle elinehto ja tapa käsitellä elämää kaikkineen.

Löydän asioita, esineitä ja ilmiöitä, joita käytän omissa tulkinnoissani.

Olen kuvannut kenkäveistoksissani ihmisten keskinäisiä suhteita, parisuhteita ja ihmisen suhdetta itseensä.

Maailma on täynnä pareja ja parittomia. Tarinat ovat yksilöllisiä, ainutlaatuisia ja kuitenkin niin samankaltaisia.

Olen tehnyt paperikenkiäni pitkään, tuskin olen vieläkään lopettanut. Aihe on antoisa. Pula-aikana 1940-luvulla paperikengät puupohjineen olivat toisenlaisia, käyttötavaraa paremman puutteessa. Ehkä elämme nytkin pula-aikaa. Pula ja puute vain ovat hieman erilaisia. Ihmiset, ilonaiheineen, surun- ja rakkaudentunteineen pysyvät kuitenkin aina samankaltaisina. Haluan olla mukana.

Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje