Kuvaus

Emilia Haljala

Gimme some space!

24.4.-19.5.2024
Aulagalleria
Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki
Walleniuksenkatu 2, Juupajoki

Gimme some space! -näyttelyn avaruudelliset maalaukset heijastavat tilan moniulotteisuutta sekä fyysisesti että henkisesti. Teosten kautta voimme tarkastella avaruutta aineellisena ulottuvuutena, mutta myös metaforisena tilana, jossa ajatukset, tunteet ja toiveet leijuvat. Tila voi kuvastaa niin mystistä äärettömyyttä kuin henkistä, sisäistä tilaa. Näyttelyn teokset kutsuvat katsojan pohtimaan omaa suhdettaan tilaan, sen antamiseen ja ottamiseen sekä siihen, miltä oma sisäinen avaruus näyttää.

Haljala käyttää taiteen tekemiseen eri itseilmaisun kanavia kuvallisesta ilmaisusta esittävään taiteeseen. Erityisesti häntä kiehtovat erilaiset tilat, niin fyysiset kuin henkisetkin. Taiteilijana hän haluaa luoda kokemuksellisia tiloja, joissa yhdistyvät taiteellisen ilmaisun eri elementit. Tällaisessa tilassa myös katsojilla ja heidän kokemuksillaan on tärkeä rooli. Taiteilijaa kiinnostaa millaisia tunteita ja tuntemuksia tilassa koetaan. Gimme some space! -näyttely kutsuu katsojan tutkailemaan myös omaa sisäistä tilaa ja halutessaan jakamaan ajatuksia taiteilijan kanssa.

Emilia Haljala

Emilia Haljala on luovan alan moniosaaja sekä joogaopettaja, jonka intohimona on innostaa ihmisiä luovuuden äärelle. Maalaaminen on hänelle parhaimmillaan meditatiivista väreillä leikkimistä ja läsnäoloa, jossa sisäinen maailma pääsee päivän valoon. Emilia ajattelee luovuuden ilmenevän taiteen lisäksi myös hyvin arkisissa askareissa ja ajatuksissa. On usein oleellisempaa miten tekee asiat kuin mitä tekee.

”Ajattelen, että on kaksi hyvin erilaista tapaa tehdä asioita. Kutsun näitä vastavoimia nimillä force ja flow. Force -tilassa suunnitellaan etukäteen, pusketaan väkisin ja halutaan ennalta määrätty lopputulos. Flow -tila puolestaan lähtee ponnistelematta läsnäolosta, ikään kuin tyhjästä tilasta, joka hiljalleen täyttyy ennalta määrittämättömällä tavalla. Näiden kahden voiman välillä keikun sekä taiteilijana että ihmisenä, äitinä ja puolisona.

Olen luonteeltani yliajattelija ja kaipaan paljon tilaa, niin ajatuksilleni kuin niiden väliinkin. Maalaaminen synnyttää itselleni niitä hetkiä, jolloin ajatus tuntuu pysähtyvän ja voi aidosti olla läsnä. Väreillä leikkiminen on parhaimmillaan hyvin meditatiivinen prosessi ja pahimmillaan —noh, hyvin sotkuista.”

Avajaiset

Näyttelyn avajaiset järjestetään 27.4.2024 klo 15-17. Vapaa pääsy.

Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje