Kuvaus

Eveliina Ullom

Metamorfoosi

14.8.-8.9.2024
Aulagalleria
Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki
Walleniuksenkatu 2, Juupajoki

Metamorfoosi -näyttelyn teoksissa pohdin ihmisen ja luonnon välistä yhteyttä ja vuorovaikutusta. Maalaussarja koostuu akryyli- ja öljyvärimaalauksista, jotka kuvaavat ihmisen sulautumista osaksi metsää. Tämä symboloi ihmisen ja luonnon välistä syvää yhteyttä ja keskinäistä riippuvuutta. “Metamorfoosi” kertoo visuaalisen tarinan, joka alkaa ihmisen kuvitteellisesta erillisyydestä ja päättyy täydelliseen ykseyteen luonnon kanssa.

Eveliina Ullom

Eveliina Ullom (s.1982) on alun perin Lapista kotoisin oleva helsinkiläinen kuvataiteilija, joka teoksissaan yhdistää kiinnostuksensa ihmistieteisiin ja kuvan tekemiseen. Ullom on valmistunut kuvataiteilijaksi Taidekoulu Maasta ja valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2016. Hänen sosiaalitieteen taustansa ohjaa sitä, miten hän tarkastelee elämää ja ihmisyyttä, ja usein hänen teoksillaan onkin tutkimuksellinen lähtökohta.

Ullom työskentelee pääasiassa akryyli- ja öljyvärimaalauksen parissa, mutta myös piirtäminen ja valokuvaus kuuluvat hänen taiteen tekemisen prosessiinsa. Hänen töissään toistuvia teemoja ovat ihmisen sisäinen maailma ja tunteet, kehollisuus ja kehollinen kokemus suhteessa ympäristöön ja paikkaan, identiteetin rakentuminen, sekä rituaalit ja sosiaaliset rakenteet.

Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje