Kuvaus

Iisa-O 

Rikki?

Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki

Walleniuksenkatu 2, Juupajoki

25.5.-19.6.2022

Päägalleria

Iisa-O tutkii veistoksissaan ihmiskehon rikkinäisyyttä ja kasvottomuutta. Milloin ihminen on kokonainen? Näyttelyssä on esillä ihmisaiheisia veistoksia ja reliefejä kipsistä, metallista, puusta, paperista ja muovista sekä maalauksia.

Toimittuani vuosia valokuvauksen parissa, vahvuutenani taidekuvaus, aloin opiskella kuvataidetta. Vahvin osaamiseni kuvataiteen alalla on edelleen valokuvaus, mutta viime vuosina olen keskittynyt enimmäkseen kuvanveistoon ja maalaamiseen. Kuvataiteilijana koen olevani urani alussa, vaikka tyylini on melko vakiintunut. Olen monipuolinen taiteilija, minulla on erilaisia medioita hallussa ja kokeilen jatkuvasti erilaisia työskentelytapoja ja näistä olenkin saanut parhaat palautteeni taiteilijana.

Taiteellisessa työssäni kohteena on ollut lähes poikkeuksetta aina ihminen. Aloitin nuorena kuvaamalla itseäni, aikana ennen selfieitä ja kännyköitä, filmikameralla. Kuvanveistossa olikin luonnollista jatkaa ihmisen ja kehon tarkastelua.

Länsimainen kuvanveisto on saanut paljon vaikutteita antiikin Kreikasta, jolta ajalta säilyneillä veistoksilla ei aina ole kaikkia raajoja tai edes päätä. Olen saanut oman osani näistä vaikutteista ja halunnut tutkia veistoksissani ihmiskehon kokonaisuutta ja rikkonaisuutta.

Minua kiehtoo myös japanilainen Kintsugi-tekniikka, jossa rikkinäinen astia ei ole automaattisesti käyttökelvoton roska, vaan siitä voidaan loihtia kullalla upea taideteos.

Ihmiskehosta puuttuvia raajoja on täydennetty proteeseilla ja kasvoja peitetty jo vuosituhansia. Miten veistoksen raajattomuus tai kasvottomuus vaikuttaa katsojaan? Milloin ihminen on kokonainen?

Taide ja taiteen luominen on oleellinen osa elämääni. Palaan aina taiteeseen. Mitä ikinä teenkin elämässäni, mihin ikinä päädynkin; päivän mittaan, vuosien saatossa; palaan aina taiteeseen. Taide on minulle itsestäänselvyys, kuten hengittäminen. Hengitän – siis elän; luon taidetta – siis olen.

 

Näet lisää teoksiani kotisivuiltani: www.artbyiisa.com

Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje