Kuvaus

Jani Kaski

Mad Hatters Hats

19.7.-13.8.2023
Kulmagalleria
Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki
Walleniuksekatu 2, Juupajoki

Lasin työstö on taianomaista leikkiä planeettamme elementtien kanssa. Tulisessa aihiossa, amorfinen materiaali on valmis työstettäväksi lasialkemian maagisille taitureille.

Lasi on aina kiehtonut minua materiaalina sillä se on jotain uniikkia, jotain joka voisi olla toisesta universumista, tavoille muokata sitä on rajana vain  mielikuvitus. Kuuman lasin taianomainen oranssi hohto sai minut mukaan matkalle tutustumaan tuntemattomaan. Työskentelen pääosin taidelasin muodossa, ja etsin materiaalista leikkisästi taianomaisia sekä fantasiahenkisiä tapoja työstää sitä. Tykkään luonnosta, avaruudesta, sci-fistä sekä piirretyistä, jotka vaikuttavat paljon taiteeni syntyyn.
Mad Hatters Hats on kokoelma Liisa Ihmemaa tarinasta inspiraationsa saaneita taidelasihattuja. Idea syntyi katsoessani piirrettyä ja päätyi leikkiin tehdä hattuja ja luoda niihin eri kangasmaisia värjäystyylejä. Myöhemmin mukaan hyppäsi valkoinen jänis, josta vain korvat ovat näkyvissä siellä sun täällä, sen piilotellessa hattujen alla ja päätyikin isoon osaan näyttelyn henkeä.
”A land was full of wonder, mystery and danger. Some say, to survive it, you need to be as mad as a hatter, Wich luckily I am.”
      – Mad Hatter, Alice in Wonderland
Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

  • Walleniuksenkatu 2, Korkeakoski, Juupajoki

  • Taidenäyttelyt ja Tee- ja kahvihuone Singer avoinna:

    18.5.-18.6. ti-su klo 11-18

    19.6.-13.8. joka päivä klo 11-18

    14.8.-10.9. ti-su klo 11-18

    Avoinna myös jouluaikaan.

Seuraa

Tilaa uutiskirje