Kuvaus

Jenni Viljakainen 

Kudelmia

Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki

Walleniuksenkatu 2, Juupajoki

22.6.-17.7.2022

Kulmagalleria

Maisema ja sen kiehtovat yksityiskohdat ja ilmiöt innostavat minua maalaamisen pariin. Erilaiset kasvit, puutarhan ja niityn aurinkoiset ja hämärän hetket ovat taiteellisen prosessin lähtökohtana. Vaikka maalaukseni lähtevät usein liikkeelle luontoon liittyvästä havainnosta, maalausta voi lähteä viemään eteenpäin kiinnostava sattuma tai värien, viivojen ja pintojen leikki.

Olen koonnut näyttelyyni öljyväri-, akvarelli- ja temperamaalauksia viime vuosilta. Mukana on myös muutama tänä keväänä maalattu teos. Näyttelyn nimi Kudelmia viittaa niin teoksissa esiintyviin viivoihin ja muotoihin kuin myös vertauskuvallisesti elämään ympärillämme. Viivat kietoutuvat maalauksissani erilaisiksi muodoiksi, tarinoiksi ja kudelmiksi.

Olen Jenni Viljakainen (s. 1980), kuvataiteilija ja kuvataiteenopettaja Orivedeltä. Suoritin kuvataiteen syventävät opinnot Lapin yliopistossa vuonna 2018-2019, jonka myötä kuvataiteellinen työskentely sai minut otteeseensa. Parhainta työskentelyaikaa on lomalla, jolloin voin syventyä taiteelliseen prosessiin. Lomien välissä löydän pieniä hetkiä arjesta maalaamiseen.

Maalaan eri tekniikoilla paperille ja kankaalle. Saan inspiraatiota töihini luonnosta, puutarhasta ja erilaisista kasveista. Vaikka teoksieni lähtökohdat ovat usein konkreettisia näkymiä tai yksityiskohtia luonnosta, aiheet saattavat työskentelyn edetessä irrottautua todellisuudesta. Annan maalaamisen johdatella minut uusien löytöjen äärelle. Minulle maalaus on tapa jäsennellä, pohtia ja ihmetellä elämää ympärilläni.

Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje