Kuvaus

Jukka Klemetti

Finis vitae – vitae pergo

24.4.-19.5.2024
Pieni galleria
Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki
Walleniuksenkatu 2, Juupajoki

Jukka Klemetti tarjoaa näyttelyssään katsojalle mahdollisuuden pysähtyä hetkeksi elämän ainutlaatuisuuden ja sen katoavaisuuden äärelle, sekä miettimään kysymyksiä ajasta, muutoksesta ja ihmisen suhteesta luontoon.

Hedelmät ja vihannekset edustavat elinvoimaa ja uuden syntymistä. Niiden muodot, värit ja tekstuurit hehkuvat elämänvoimaa ja hedelmällisyyttä. Samalla ne muistuttavat meitä luonnon antamista lahjoista ja sen herkästä tasapainosta, jota meidän tulee vaalia.

Eläinten pääkallot symboloivat elämän kiertokulkua ja katoavaisuutta. Ne kertovat elämän rajallisuudesta ja sen jatkuvasta muutoksesta. Pääkallot kutsuvat katsojaa pohtimaan ajan ja muutoksen merkitystä sekä hyväksymään elämän väistämättömän kiertokulun.

Nämä kaksi näennäisesti vastakkaista elementtiä: hedelmien ja vihannesten elinvoimaisuus sekä eläinten pääkallojen symboliikka luovat jännitteisen kokonaisuuden, joka herättää katsojissa sekä iloa että syvempää pohdintaa elämän olemuksesta ja sen monimuotoisuudesta.

Jukka Klemetti

Taiteellinen ilmaisuni on realistista valojen ja varjojen leikkiä, värimaailman rikkautta sekä esineiden ja tilan vuorovaikutusta. Maalaukset antavat mahdollisuuden pysähtyä hetkeksi ja löytää kauneutta yksinkertaisista asioista, jotka usein jäävät arkipäiväisessä kiireessä huomaamatta. Realistinen lähestymistapa kunnioittaa maalaustaiteen perinnettä ja käsityötaitoa. Jokainen teos on valon, varjon ja värien tutkielma, joka kiteyttää persoonallisen tulkinnan aiheesta.

Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje