Kuvaus

Laura Kansanen-Stavale

Matkamuistoja

22.5.-16.6.2024
Kulmagalleria
Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki
Walleniuksenkatu 2, Juupajoki

Laura Kansanen-Stavalen Matkamuistoja -teossarja on syntynyt muistoista, haaveista, haikeudesta ja pienestä maailmantuskasta. Sarja koostuu kokonaisuudessaan kuvista, jotka kertovat muistoista ja tarinoista eri puolilta maailmaa. Taiteilija pyrkii tallentamaan ja säilyttämään työssään hetkiä, muistoja ja kokemuksia. ‘Matkamuistoja’ on kokoelma pieniä tarinoita, välähdyksiä ja muistoja. Kenties toisesta, paremmasta ajasta.

Teoksissaan hän käyttää monipuolisesti erilaisia tekniikoita ja materiaaleja. Myös ‘Matkamuistoja’ sarjan teoksissa yhdistyvät erilaiset tekniikat kuten maalaus ja erilaiset grafiikan ja valokuvan menetelmätkin. Joihinkin käytettyjen menetelmien (kuten esim. syanotypia ja monotypia) tekoprosesseihin liittyy myös yllätyksellisyys ja sattuma, joka joskus tuo mukanaan kiehtovia yksityiskohtia ja toisinaan voi latistaa tunnelman.

Teokset ammentavat inspiraatonsa ympärillä olevasta maailmasta, ihmisistä ja kokemuksista. Jokainen teos on kertomus ja heijastus hetkestä, tunteesta tai muistosta, joka ehkä löytää tiensä myös jonkun toisen matkamuistoihin.

Laura Kansanen-Stavale

Travel Memories

The series ’Travel memories’ was born from a tapestry of memories, dreams, nostalgia, and a touch of world-weariness. The collection consists entirely of images that narrate memories and stories from different parts of the world.

I strive to capture and preserve moments, memories, and experiences in my work. ’Travel memories’ is a compilation of small stories, glimpses, and memories, perhaps from another, better time. I employ a variety of techniques and materials in my artworks combining different methods such as painting and various graphic and photographic techniques.

Some of the methods I use, such as cyanotype and monotype, involve an element of unpredictability and chance. This sometimes brings fascinating details and, at other times, may dampen the mood.

My works draw inspiration from the world around me, people, and experiences. Each piece is a narrative and reflection of a moment, emotion, or memory that might find its way into someone else’s travel memories.

Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje