Kuvaus

Leena Niivuori

Leena Niivuori

Maalausjälki

19.6.-14.7.2024
Joka päivä klo 11-18
Keskigalleria
Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki
Walleniuksekatu 2, Juupajoki

Näyttelyni koostuu teoksista, jotka ovat realistisia piirroksia abstraktista maalausjäljestä. Olen tutkinut maalausjälkeä piirtämällä jo vuodesta 2016 lähtien. Minua kiinnostaa jälki, jonka sivellin jättää pinnalle. Sen valot, varjot, muoto, viivaan liike.

Teosteni lähtökohtana on valokuvat, joita olen ottanut sattumanvaraisesta maalausjäljestä. Samalla, kun piirrän maalausjälkeä hiilikynällä mahdollisimman tarkasti ja objektiivisesti, tavoittelen myös maalausjäljen oliota, eli jotain, joka on olemassa jo ennen havaitsemista tai aistimista.

Leena Niivuori

Olen kuvataiteilija Lahdesta. Olen toiminut taiteilijan ammatissa yli 20 vuotta. Työskentelen pääasiassa piirtämällä ja maalaamalla. Olen mieltynyt käyttämään hiilikynää, jolla piirrän tarkkoja kuvia pellavakankaiselle maalauspohjalle. Teoksissani yhdistän piirrosjälkeen myös akryylimaalausta.

Taiteellisen työskentelyni lähtökohtana on pyrkimys kohdata asioiden ja esineiden olio eli niiden omin olemus. Tavoittaakseni olion, esitän asiat mahdollisimman objektiivisesti, lisäämättä niihin mitään minusta lähtöisin olevia merkityksiä. Toisinaan mietin, voiko asian tai esineen omimman olemuksen eli sen, mikä on siinä itsessään, edes tavoittaa piirtämällä tai maalaamalla? Voiko kuvalla kuvata jotain, mikä on olemassa jo ennen kuin sen voi aistia tai havaita? Niin tai näin, ihmettelyn taito ja olemassa olon pohdinta ovat asioita, joita on mielestäni hyvä vaalia.

Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje