Kuvaus

Maire Ruotsalainen

Sydämeni paratiisi

24.4.-19.5.2024
Aaltosen Ateljee
Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki
Walleniuksenkatu 2, Juupajoki

Maire Ruotsalaisen näyttelyssä nähdään raikkaita tuokiokuvia luonnosta. Usein kuva on vain aavistus kokonaisuudesta, jonka katsoja viimeistelee mielessään valmiiksi. Katsoja rakentaa mielessään kokonaisuuden maalauksen ympärille ja luonto avautuu katsojalle uudella tavalla.  Teokset ovat kokemuksia ja ”puutarhakohtaamisia” pohjoisen luonnossa.

Näyttelyn teokset ovat saaneet vaikutteita luonnon ikiaikaisesta toistuvasta prosessista ja pienistä yksityiskohdista. Elämän herääminen keväisin, kesän hehku, syksyn pakahduttava värikylläisyys sekä kuivuneet oksat ja kukinnot hangella edustavat kauneuden maailmaa, jonka taiteilija haluaa siirtää kuviinsa. Kastepisara kukan terälehdellä tai terälehden tanssi tunturipuron virranpyörteessä riittävät synnyttämään maalauksen. Teokset kertovat laajasti luonnon monimuotoisuudesta ja niissä näkyy vahvana taiteilijan rakkaus ja intohimo akvarelliin. Sydämeni paratiisi -näyttelyn teokset ovat pääosin vuosilta 2023 ja 2024. Uusimmat työt ovat valmistuneet juuri ennen näyttelyn avausta.

Maire ruotsalainen

Vaasalainen Maire Ruotsalainen on suorittanut taideopintonsa Taideteollisen Korkeakoulun avoimessa korkeakoulussa sekä osallistunut lukuisille kotimaisille ja kansainvälisille taide-kursseille. Hän on saanut useita kunniamainintoja sekä taidepalkintoja ja hänen teoksiaan on julkisissa taidekokoelmissa. Hän on järjestänyt yli 40 yksityisnäyttelyä 1980-luvulta lähtien Suomessa, Ruotsissa ja Ranskassa, joista merkittävimmät ovat olleet näyttely Pariisissa Ranskan Taitelijaseuran kutsumana sekä ensimmäisenä naistaitelijana näyttely Mikola Museossa. Hän on työskennellyt akvarellitaiteilijana 40 vuoden ajan sekä osallistunut lukuisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin. Maire Ruotsalainen on toiminut akvarellikurssin asiantuntijavetäjänä Ruotsissa, Tanskassa ja Ranskassa sekä akvarellimaalauksen opettajana. Akvarellitekniikka perustuu ”märkää-märälle” -tekniikkaan.

Avajaiset

Näyttelyn avaa taiteilija Maire Ruotsalaisen esitelmä aiheesta ”Sydämeni paratiisi” lauantaina 27.4.2024 klo 15-17. Esitelmässä taiteilija kertoo aiheista, jotka synnyttävät rakkauden akvarellien maalaamiseen sekä akvarellimaalauksen kiehtovuudesta ja tekniikasta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje