Kuvaus

Mari Leskinen, Ritva Puranen ja Riikka Helminen

NYT

11.9.-6.10.2024
Kulmagalleria
Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki
Walleniuksenkatu 2, Juupajoki

NYT -näyttely tarjoaa monipuolista koettavaa kolmelta keskisuomalaiselta taiteilijalta. Näyttely sisältää Mari Leskisen rouheita betoniveistoksia, Riikka Helmisen teräksisiä, ilmeikkäitä eläinhahmoja sekä Ritva Purasen värikkäitä ja hempeänlempeitä maalauksia.

Katso NYT!

Ritva Puranen

Ritva Puranen on visualisti sekä väri- ja sisustussuunnittelija Viitasaarelta. Värikkäät öljyväri- ja akryylimaalaukseni seikkailevat usein abstraktin ja konkreettisen rajamailla jättäen tilaa katsojan omalle tulkinnalle.

Mari Leskinen

Mari Leskinen on jyväskyläläinen taiteilija ja muotoilija. Hänen päämateriaalinsa on betoni ja suhdetta siihen voikin parhaiten kuvailla yhdellä sanalla –
betonirakkaus. Työstettävä betoni on samaan aikaan herkkää ja rujoa. Betonissa Leskistä kiehtoo juuri sen ristiriitaisuus ja vastakohtaisuus.

Riikka Helminen

Riikka Helminen on taidekäsityöläinen ja artesaani Petäjäveden Kintaudelta. Hän hyödyntää teoksiinsa kierrätysmateriaaleja.

”Ensimmäisellä taidekäsityökurssilla keräsin koulun roskalavalta metallinpaloja – syntyi ilves. Siitä syttyi intohimo puhaltaa henki ja liike teräksiseen eläinhahmoon, kunnes se viimein karkaa käsistäni uuteen elämäänsä.”

Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje