Kuvaus

Marja Haapakangas

Puumuotokuvia

Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki

Walleniuksenkatu 2, Juupajoki

17.8.-6.9.2022

Aaltosen Ateljee

Sekatekniikkamaalausteni ja videotaiteeni teemana ovat puut, metsä ja niiden elinvoima, sekä kadonnut että säilynyt. Olen työstänyt teoksiani ateljeellani Turussa sekä metsissä Varsinais-Suomessa. Osa teoksista on työstetty Kainuussa, Mustarinda-residenssissä toukokuussa 2022.
Kotini Varsinais-Suomessa sijaitsee vanhojen metsien ympäröimänä. Yli vuosi sitten metsissä ryhdyttiin tekemään hakkuita. Vaikka metsä on nyt osin hävinnyt, olen kulkenut maastossa, maalannut ja kuvannut puita, jotka vielä seisovat sinnikkäästi hakkuuaukioiden reunoilla. Maalaan puista miljöömuotokuvia. Puu nostetaan teoksessani esille yksilönä ominaispiirteineen, ja toisaalta raaka-aineena. Käsittelen teoksissa metsän elinkaarta, johon ihminen on puuttunut.
Teoksistani heijastuu myös kehollinen ja kokonaisvaltainen kokemukseni kohtaamistani metsistä, vanhoista ja nuorista. Monissa teoksissani puun rinnalla tai metsän kokijana on ihminen, eläin tai ihmisen kaltainen myyttinen hahmo, staffaasina tai merkityksenkantajana.
Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje