Kuvaus

Marjaana Rantama

Taiteilijan koira

Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki

Walleniuksenkatu 2, Juupajoki

14.9.-10.10.2022

Keskigalleria

Taiteilijan koira

Videoteos, 2021, 54’ , hinta sopimuksen mukaan

Marjaana Rantama

MA Mediataiteilija, elokuvalavastaja, väitöskirjatutkija

Minulla on usein koira mukanani työhuoneella. Minä teen töitä, koira nukkuu, kunnes kutsuu minut leikkiin tai ulos. Elokuvassa esiintyy nuori koira, jolle annoin nimeksi Nukka. Sen kaunis, sulava keho kertoo minulle maailmasta, jonka tunnen omassa kehossani, vaikka minulla ihmisenä ei ole sinne välitöntä pääsyä. Nukka osasi avata yhteyden välillemme ja jakoi kanssani sekä ihmisten käsitteellisen ja rationaalisen maailman, mutta ennen muuta villin, alitajuisen ja selittämättömän todellisuuden. Tänä keväänä Nukka kuoli tapaturmaisesti ja teoksesta tuli osa syvää suruprosessiani.

Teoksen nimi tulee Virginia Woolfin samannimisestä teoksesta. Taide puhuttelee villiä meissä ja villi voi tulla esiin taiteellisessa kokemuksessa, jonka luonne on kohtaaminen. Teoksessa Nukka on menossa nukkumaan. Se valmistautuu koirille tyypillisellä tavalla siirtymään unen ja alitajunnan maailmaan, jossa asiat tapahtuvat levossa, omalla painollaan ja jossa keinotekoiset rajat elämän ja kuoleman, inhimillisen ja ei-inhimillisen välillä lakkaavat olemasta.

Tekijästä:

Olen koulutukseltani lavastaja, mutta lavastamisen lisäksi olen myös elokuvantekijä, mediataiteilija ja pedagogi. Tällä hetkellä viimeistelen Aalto yliopiston Taiteen ja suunnittelun korkeakouluun taiteellisen tutkimuksen alaan kuuluvaa väitöstutkimustani. Tutkimukseni käsitteellistää systeemiajattelun avulla lavastuksen toimintaehtoja fiktioelokuvan tuotantoprosessissa.

Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

  • Walleniuksenkatu 2, Korkeakoski, Juupajoki

  • Taidenäyttelyt ja Tee- ja kahvihuone Singer avoinna:

    18.5.-18.6. ti-su klo 11-18

    19.6.-13.8. joka päivä klo 11-18

    14.8.-10.9. ti-su klo 11-18

    Avoinna myös jouluaikaan.

Seuraa

Tilaa uutiskirje