Kuvaus

Miia Ikimeri ja Roosa Ikimeri

Muodonmuutos

11.9.-6.10.2024
Aulagalleria
Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki
Walleniuksenkatu 2, Juupajoki

”Valot yläkertojen ikkunoissa verhojen takana luon nahkaani kuunkajossa.”

Muodonmuutos haastaa katsojan pohtimaan omaa kasvuaan ja suhdettaan naiseuteen, siihen mitä siirrämme sukupolvelta toiselle. Mistä minut on naisena tehty, mistä haluan pitää kiinni ja mistä irrottaa? Mikä kuuluu naiseuteen ja onko minun hyväksyttävä se mitä muut minulle naiseutena tarjotaan? Kenen silmin naiseutta tarkastelen? Voiko naiseuden kiteyttää muottiin tai lauseisiin? Onko naiseus sukupuolisidonnainen tai onko naiseus sidoksissa haurauteen, kauneuteen tai seksuaalisuuteen? Pitääkö naiseutta tavoitella? 

Näyttely koostuu äidin ja tyttären, kuvin ja runoin käymästä vuoropuhelusta, naisena kasvamisen kipuilusta ja ilosta. Miian grafiikka käy keskustelua Roosan runojen kanssa, äänenpainon liukuessa kuiskauksesta huutoon. Keskustelun sävy liikkuu varmuudesta haparointiin ja sulasta sovusta erimielisyyteen. Katsoja pääsee kurkistamaan kahden erilaisen naisen sisäiseen maailmaan ja pohtimaan omia käsityksiään naiseudesta. 

Miia Ikimeri

Miia Ikimeri on Espoossa asuva taidegraafikko jonka töille on ominaista runsas värien käyttö ja vahva viivaa. Näillä Miia haluaa voimistaa hetkien tunnelmaa ja tuoda esiin naisen arkielämän hetkien merkitystä. Halu herättää tarinoita ja hiipuvia muistoja ovat iso osa Miian kuvallista ilmaisua. Näyttelyn teoksissa on käytetty grafiikan eri menetelmiä. 

Roosa Ikimeri

Roosa Ikimeri on joensuulaistunut, poliittisesti aktiivinen opiskelija, jolle kirjoittaminen on aina ollut tie ilmaista itseään. Näyttelyn runojen mukana katsoja voi sukeltaa syvälle pinnan alle ja nousta taas syövereistä ylös tunteakseen auringon valon lämmön ja veden viileyden ihollaan. Runot koskettavat sinussa ehkä jotain, mitä et ole ennen huomannut. 

Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje