Kuvaus

Mirjami Anttonen

Viestejä viidakosta ja tarinoita torilta

Walleniuksen Wapriikin perustajan Edward Walleniuksen sukulaisen Mirjami Anttosen näyttelyssä nähdään eläinaiheisista maalauksia.

Koko elämä ja ympärillä oleva maailma tarjoilee ideoita unista ja uutisista alkaen. Maalaan melkein mistä aiheesta tahansa, mutta pääpaino on eläimissä. Olen kiinnostunut myös koneista ja moottoreista. Tämän näyttelyn teokset on toteutettu akryylitekniikalla, mutta maalaan myös öljyväreillä, niissä on luonnetta, tuoksua myöten.

Joskus teosraakileet jäävät kypsyttelykammioon hautumaan ja myöhemmin, virvoittavan tuulen puhaltaessa voi jokin vanha ja unohdettu teos herätä eloon ja jatkotyövaiheiden jälkeen valmistua. Harvemmin syntyy teos alla prima, mutta kun niin tapahtuu, se on yllätys myös itselleni.

En liioin suunnittele etukäteen teoksiani, sillä ideatulva kihisee sisälläni odottaen, että kädet ehtisivät toimia samassa tahdissa. Teen raakahahmotelmia sitä mukaan, kun ideoita pursuaa ulos, ja kehittelen niitä eri maalausvaiheissa. Teos muokkaantuu puoliksi itsestään, puoliksi tietoisesti.

Nautin värien energiasta. Maalaamisessa jo itse värien sekoittaminen on lumoavaa. Tosinaan herkässä tunnelmassa väreistä syntyvät väreilyt tuntuvat fyysisesti. Värisävyt ovat musiikkia iholla.

Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje