Kuvaus

Niko Saarinen
Niko Saarinen

Niko Saarinen

Eilisen kuva

19.6.-14.7.2024
Joka päivä klo 11-18
Aaltosen Ateljee
Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki
Walleniuksekatu 2, Juupajoki

Näyttelyssä vanhoista valokuvista inspiroituneet maalaukset kutsuvat katsojan muistelemaan. Puulevyille ja paperille tehdyt hiilipiirrokset ja öljymaalaukset toimivat porttina eilisen ja nykyisen välillä kutsuen katsojaa matkailemaan ajassa. Liikkuvan kuvan ja lisätyn todellisuuden avulla näyttelykokemus muistuttaa elokuvan katsomista sisältä päin. Tarinat muodostuvat katsojan omien muistojen heijastuessa teoksiin. Yksityinen muuttuu yleiseksi ja tuntematon tulee tutuksi.

Niko Saarinen

Monialaisesti taiteen parissa työskentelevä Niko Saarinen (s. 1974) asuu ja työskentelee Nurmijärvellä. Opinnot: kuvataiteilija Turun Taideakatemia 2023, kuvanveiston erikoistumisopinnot Kankaanpään taidekoulu 2005, filosofian aineopintoja Oulun yliopisto 2000 ja taiteen maisteri 2001 Lapin yliopisto.

”Olen kiinnostunut ihmisenä olemisen taidosta. Materia väreilee prosessiin merkityksiä, kun tutkin ihmisyyttä kuvan tai kiven avulla. Innostun teoksissa usein pohtimaan todellisuuden ja ihmismielen aikaulottuvuutta. Muistot ovat aikaa ja ne varastoituvat ajatuksiin, kehoon ja tekoihin, mutta myös materiaaliin ja esineisiin.”

”Muistamisessa merkityksellistä ei ole se, mitä muistetaan vaan se miten muistetaan. Kenen näkökulmasta muistetaan voi joskus tuoda tarinoihin yllättäviä käänteitä.”

Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje