Kuvaus

Nina Huisman, Elina Laine & Tuija Nieminen

Tremor

21.6.-16.7.2023
Aaltosen Ateljee
Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki
Walleniuksekatu 2, Juupajoki

Tremor on latinaa ja tarkoittaa väreilyä, vavahtelua ja tärinää. Pohdimme teoksissa värin ja valon ilmentymiä, heijasteluja, väreilyä sekä kuvapinnalla että mielikuvien kautta myös syvemmällä tasolla. Liikumme kuvakielessä abstrahoinnin eri asteilla.

Tremor on kolmen taiteilijan (tre mor) yhteisnäyttely, jonka idea syntyi, kun vietimme maalausviikkoa Italiassa. Tunsimme väreilyä ja värähtelyä niin ympäröivässä luonnossa, väreissä, ryhmämme välisessä energiassa kuin omassa maalausprosessissakin.  Haluamme tuoda saman väreilyn, leikkisyyden ja prosessin vuoropuhelun myös teoksiin ja näyttelyyn.

Nina Huisman

Nina Huisman (s.1971) on jyväskyläläinen visuaalisen alan moniottelija: hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta (Kuvataiteilija YAMK), graafiseksi suunnittelijaksi Lahden muotoiluinstituutista (Medianomi AMK), valokuvaajaksi (VAT, MEAT) Gradialta sekä taidekasvatuksen maisteriksi (FM) Jyväskylän yliopistosta. Taiteessaan hän haluaa käyttää myös monia eri ilmaisutapoja ja välineitä.

Huisman on tarkkailija. Hänen töissään pienet asiat avautuvat käsittelemään suurempia ilmiöitä, maailmat litistyvät pinnoiksi ja liukuvat toisiinsa. Usein työt käsittelevät ulkopuolisuuden tunnetta, kuulumista, toiseutta, oikeutta olla. Pinnat, heijastukset ja kerrokset luovat tunteen siitä, että se mitä näkee, ei välttämättä ole se, mitä katsoo. Eri tasot kysyvät eri asioita.

Huisman on Suomen taidegraafikkojen, Grafian ja Kuvittajien jäsen sekä toimii Jyväskylän taiteilijaseuran johtokunnassa ja Luovan valokuvauksen keskuksen hallituksessa. Vuodesta 2015 hän on ollut aktiivisesti mukana näyttelytoiminnassa. Huisman on myös palkittu useasti kansainvälisessä European Newspaper Award -lehtikuvituskilpailussa.

Elina Laine

Elina Laine (s.1971 Leppävirralla) asuu ja työskentelee Jyväskylässä. Hän on opiskellut kuvataidetta vuodesta 1991 valmistuttuaan Savonlinnan Taidelukion kuvataidelinjalta. Oman työnsä ohessa hän on käynyt lukuisia taidekursseja ja suorittanut mm. artesaanin opinnot sekä kuvataiteen aineopinnot.

Laineen kiinnostus ja palo kuvataiteeseen ja sen tekemiseen kumpuaa varhaisnuoruudesta. Taiteen tekeminen on aina matka, joka on omanlaisensa henkinen seikkailu ja jatkuvaa keskustelua itsensä kanssa. Lopputulokseen pääsee vain mutkien ja mäkien kautta. Laineelle luonto ja sen monimuotoisuus on tärkeää. Hän inspiroituu muodoista ja yksityiskohdista, pintastruktuureista ja niiden heijastuksista, sekä valon ja varjon leikistä. Laineelle luonto toimii loputtomana inspiraation lähteenä. Töissään Laine haluaa tuoda esille struktuuria ja vahvoja muotoja, mutta on valmis kokeilemaan myös erilaisia tekniikoita ja tapoja luoda ja toteuttaa töitään. Laine on osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin Jyväskylässä.

Tuija Nieminen

Tuija Nieminen (s.1962) on Jyväskylässä asuva sekä kuvataiteellisten että käsitaidollisten tekniikoiden ja materiaalien taitaja. Hänen koulutuspolkunsa alkoi askartelunohjaajaopistosta (AO, Riihimäki) jatkuen käsi-ja taideteollisuusopettajaksi (KTEO, Hämeenlinna). Akateemisen koulutuksen Nieminen opiskeli Jyväskylässä suorittaen ensin Kasvatustieteen maisterin tutkinnon (KM, Jyväskylä) ja sen jälkeen Filosofian maisterin tutkinnon Kulttuuriympäristön tutkimuksen maisteriohjelmassa, jossa Niemisen pääaineena oli Nykykulttuurin tutkimus (FM, Jyväskylä).

Kuvataiteellista koulutusta Niemisellä on yliopistotason perus- ja aineopintojen lisäksi useilta eri opettajilta vuosien varrelta. Nieminen on toiminut kuvataideopettajana peruskoulussa ja lukiossa sekä taiteen perusopetuksessa ja toisen asteen koulutuksessa. Tällä hetkellä Nieminen keskittyy omaan taiteelliseen työskentelyyn.

Luonto toimii Niemisellä usein teoksen alkukuvana. Maalausprosessi käynnistyy intuition pohjalta ja ilmaisu abstrahoituu. Niemisen runsas kokemusmaailma sekoittuu perinteisen maalaustaiteen traditioihin ja saa usein ekspressiivisen muodon. Värit kiinnostavat Niemistä ja hänen teoksissaan onkin nähtävissä voimakkaita väriyhdistelmiä. Nieminen luottaa prosessiin ja siihen että teos luo itse itsensä. Usein lopputulos onkin erilainen kuin mielessä ollut ajatus.

Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

  • Walleniuksenkatu 2, Korkeakoski, Juupajoki

  • Taidenäyttelyt ja Tee- ja kahvihuone Singer avoinna:

    18.5.-18.6. ti-su klo 11-18

    19.6.-13.8. joka päivä klo 11-18

    14.8.-10.9. ti-su klo 11-18

    Avoinna myös jouluaikaan.

Seuraa

Tilaa uutiskirje