Kuvaus

Päivi Lartama

Urban Walls

24.4.-19.5.2023
Päägalleria
Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki
Walleniuksekatu 2, Juupajoki

Urban Walls -näyttely käsittelee muun muassa minuutta ja sen eri kerrostumia. Se ilmenee väreissä, kerroksissa tai maalauksen yleistunnelmassa. Mietin, kuinka paljon opittua ja päälle liimattua minuus sisältääkään. Mikä kerros oli ensin, mikä on piilossa kilven alla, mikä on vahvin? Onko se vahvin kerros aidoin?

Piirustus, maalaus ja taidegrafiikka ovat aina liittyneet opintoihini ja myöhemmin myös työelämääni. Niistä saadut taiteelliset opit ovat juurtuneet minuun ja antaneet pohjan nykyiselle uralleni taiteilijana.

Maalaan abstraktia, ei-esittävää taidetta. Voisin kutsua sitä myös hienosti abstraktiksi ekspressionismiksi. Maalaan isolla kädellä, isolle kankaalle käyttäen paistinlastaa, siivousmoppia tai vaikkapa lattiaharjaa, myös lihanuija on heilunut kädessäni. Työtapani on eräänlaista toimintamaalausta, jossa maalausvälineen vedot ja liikkeet tuovat esiin koko maalausprosessin. Hengästyn luomisprosessissa.

Pidän rouheista, kuluneista ja väsyneistä pinnoista, synkistä, mutta myös kirkkaista sävyistä. Teen industrial-tyylistä taidetta. Maalaan kokeilevasti, käytän eri tekniikoita uteliaalla otteella. Minua kiehtoo rosoisuus ja iskuja ottanut pinta. Patina ja ronskius. Näyttely jatkaa industrial henkistä linjaa.

Päivi Lartama

Hämeenlinnassa asuva Päivi Lartama (s. 1977, Seinäjoki) kirjoitti ylioppilaaksi kuvataidelukiosta vuonna 1997 ja valmistui AMK muotoilijaksi Kuopion Muotoiluakatemiasta vuonna 2007. Toimi sisustus- ja muotialan yrittäjänä vuosina 2008-2020. Toimii taidekoordinaattorina Hämeenlinnassa sijaitsevassa Galleria Vanajassa. Suomen Taiteilijat ry:n jäsen. Päivillä on luja tahto ja selkeä visio tuoda taidettaan esille kaikkialla Suomessa. Verkot on heitetty jo myös kansainvälisille verkostoitumisen vesille.

Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje