Kuvaus

Pirjo Vartiainen

Pirjo Vartiainen

Pieni ilo

22.5.-16.6.2024
Keskigalleria
Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki
Walleniuksenkatu 2, Juupajoki

Pieni ilo -näyttelyssä luonto ja ihmisen elämänkaari kaikkine tunnekokemuksineen rinnastuvat toisiinsa tamperelaisen kuvataiteilija Pirjo Vartiaisen käyttäessä elämän rajallisuuden vertauskuvana horsmaa, joka kuihtuu kukittuaan lyhyen ajan kauniisti.

Kauniit värit ja elämän ihanuus, valo ja varjot, ilo, onnellisuus ja suru, elämän hauraus sekä tummat sävyt vaihtelevat elämässä hetkestä toiseen ja näitä asioita Vartiainen on pyrkinyt ilmentämään myös maalauksissaan. Luonto ja sen pienten asioiden merkitys nousevat esille vaikeina aikoina ihmisten elämässä esimerkiksi luontoympäristö väreineen ja sen pienet yksityiskohdat toimivat stressin poistajina, lohdun ja ilon tuojina sekä voimaannuttavina tekijöinä.

Pieni ilo -näyttelyn maalaukset on tehty öljyväreillä pleksille. Läpinäkyvää pohjaa voi maalata molemmilta puolilta, mikä tuo maalaukseen yllätyksellisyyden ja syvyyttä.

Pirjo Vartiainen

Pirjo Vartiainen on maalannut öljyväreillä kolmisenkymmentä vuotta. Hän valmistui vuonna 2016 kuvataiteilijaksi yksityisestä taidekoulu Alfa-Artista.

Vartiaisen taiteilijuuteen vaikuttaa oleellisesti se, että hän on viettänyt lapsuutensa maaseudulla, minkä vuoksi maalauksissa luontoon liittyvät asiat ovat hänelle merkityksellisiä ja vaikuttavat hänen ilmaisuunsa. Luonnon ja ympäristön ohella myös värit ovat Vartiaisen innoituksen lähde ja inspiroivat taiteen tekemistä.

Yksityisnäyttelyitä Vartiainen on pitänyt Mikkelissä, Joensuussa, Kuopiossa, Helsingissä ja Tampereella. Yhteis- ja ryhmänäyttelyissä hän on ollut mukana mm. Helsingissä, Savonlinnassa, Malagassa ja New Yorkissa.

Vartiainen maalaa sekä esittäviä että abstrakteja töitä tai yhdistelee molempia. Öljyvärimaalaus kankaalle ja pleksille ovat hänen käyttämiään tekniikoita.

Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje