Kuvaus

Reeta Leinonen

Arvokas elämä

Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki

Walleniuksenkatu 2, Juupajoki

14.9.-10.10.2022

Aulagalleria

Arvokas elämä -näyttely koostuu isoista kultaisista kasvokuvista, joissa on kuvattuna henkilökohtaisia ja haavoittuvia tunteita. Teosten tekniikka on spray ja öljyväri paperille ja teokset ovat kehystämättömiä. Viivamainen ja intuitiivinen jälki, joka hetkittäin hajoaa pehmeiksi alueiksi, kommunikoi kuvattavan hetken katoavaisuudesta. Kultaiset kasvot viittaavat ikonitaiteeseen ja siihen yhdistettyyn hengelliseen merkitysjärjestelmään, joka pyrkii vastaamaan elämän suuriin kysymyksiin. Miksi olen elossa? Mikä on elämän tarkoitus? Kullatut kasvot ovat kuin kuolinnaamio, mikä muistuttaa kuoleman olevan osa jokaisen elämää ja tulevaisuutta. Teoksillani  haluan osoittaa, kuinka elämän merkitys nousee sen rajallisuuden kohtaamisesta ja hyväksymisestä.

Teokset liikkuvat arvokkaan ja arvottoman käsitteiden ympärillä esittäen pohdintoja varallisuuden kerryttämiseen ja kulutukseen perustuvan elämäntyylin mielekkyydestä. Teoksillani haluan kyseenalaistaa meille valmiiksi tarjotun arvoasetelman ja haastaa katsojaa pohtimaan, mikä tekee hänen elämästään arvokkaan. Näyttelyn teoksissa kuvataan vanhoja, surullisia, avuttomia ja heikkoja ihmisiä kauniisti ja arvokkaasti. Heidän arvonsa ei perustu nuoruuteen, varallisuuteen tai valtaan, vaan se on jotain, mikä on heissä syntyjään sisällään.

Reeta Leinonen ( s. 1991) on Turussa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, joka valmistui taidemaalariksi vuonna 2014 Saimaan Ammattikorkeakoulusta. Leinosen töitä on ollut viime vuosina nähtävillä mm. Turun Taidehallissa ja Manillan viinatehtaan tiloissa. Leinonen osallistuu aktiivisesti alueen kulttuuriin useiden eri yhdistysten kautta, ja tällä hetkellä hän keskittyy työstämään tulevaa yhteisnäyttelyään Anni-Sofia Knuuttilan kanssa Taidekeskus Ahjoon vuodelle 2023.

Näyttelyn avajaiset 14.9. klo 16-18. Lämpimästi tervetuloa!

Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

  • Walleniuksenkatu 2, Korkeakoski, Juupajoki

  • Taidenäyttelyt ja Tee- ja kahvihuone Singer avoinna:

    18.5.-18.6. ti-su klo 11-18

    19.6.-13.8. joka päivä klo 11-18

    14.8.-10.9. ti-su klo 11-18

    Avoinna myös jouluaikaan.

Seuraa

Tilaa uutiskirje