Kuvaus

Tiina Nevalainen

Tiina Nevalainen

Yltäkylläisyys

24.4.-19.5.2023
Päägalleria
Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki
Walleniuksekatu 2, Juupajoki

Paluu- näyttelyni on paluuta perusasioiden pariin, tapaan katsoa ja kommentoida ympäristöä maalarin väripaletin kautta. Tarinoita valtasuhteista ja epätäydellisestä elämästä.  Maalausjälkeni vaihtelee kevyestä yltäkylläisestä pinnasta väkivaltaiseen keholliseen, iskevään paksuun tönkkömaalaukeen. Käteni on itseohjautuva, itseään ei voi kopioida, ei käskeä.

Tuotantoni vaihtelee mutta teemoista ja jäljestä muodostuu ajan kanssa kokonaisuuksia jotka täydentävät toisiaan. Ymmärrän mikä saa aiheeni muuttumaan, mutta en ala sitä enempään miettimään työskentelyn aikana vaan jään mieluummin valmiiden maalauksien ääreen tutkien niiden tunnelmaa ja todellisuutta.

Annan myös sattumalle tilaa. Parhaimmat työt syntyvät huomaamatta, tietämättä mitä etsin. Pieni yksityiskohta, väri tai muoto voi synnyttää kokonaisen sarjan. Sumuiset ja epävarmat ajatukset saavat uuden muodon, saman mutta erilaisen. Ei ole yhtä totuutta vaan tekijän tai katsojan eri versioita totuudesta.

Maalaukseni eivät ole suoraan julistavia, vaan hiljaisella huumorilla myhäileviä.

Akryyli on nopeaa vaatien läsnäoloa, nopeita ratkaisua ja sommittelun tajua.  Maalatessa on mukana koko maalaushistoriani, sekä valmistuneet että tuhotut työt. Onnistumisen ja epäonnistumisen raja on hienosäätöä aiheesta riippuen. Maalaaminen on parasta mitä tiedän ja paskinta mitä tiedän.

Tiina Nevalainen asuu ja työskentelee Riihimäellä. Hän on värimaalari joka liikkuu esittävän ja ei esittävän välillä kokonaisuus kerrallaan. maalaaminen lähtee omakohtaisista kokemuksista pulppuavasta kaaoksesta päässä, masennuksen estosta muuttuen järjen ääneksi; jäsentyneeksi valoksi kaikille sitä tarvitseville.

Tiina Nevalainen

Tiina Nevalainen (s. 1967 Helsinki) asuu ja työskentelee Riihimäellä. Hän on värimaalari, joka liikkuu esittävän ja ei-esittävän välillä kokonaisuus kerrallaan. Maalaaminen lähtee omakohtaisista kokemuksista, pulppuavasta kaaoksesta päässä, masennuksen estosta muuttuen järjen ääneksi; jäsentyneeksi valoksi kaikille sitä tarvitseville. Hän on Lahden TaideInstituutista valmistunut kuvataiteilija, joka on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä kotimaassa ja ulkomailla sekä osallistunut ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin. Hän on Taidemaalariliiton ja Ars Hämeen jäsen.

Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje