Kuvaus

Patrik Korhonen – Mitä jos

Walleniuksen Wapriikki, Walleniuksenkatu 2, Juupajoki

21.7.-15.8.2021

Pieni galleria

Patrik Korhonen on urbaani nykytaiteilija Helsingistä ja hänen graffitivaikutteiset teokset Mitä Jos- näyttelyssä pohtivat kyvykkyyttämme läsnäololle vauhdin aikakaudella.

Taiteilija tavattavissa 27.7. klo 11 Walleniuksen Wapriikissa.

Katso esittelyvideo näyttelystä tästä.

Näyttelystä taiteilijan sanoin

Ihmiselle tuodaan kukkia vasta kun hänet haudataan. Miksi? Läsnäolon taito on rappioitunut. Suorituksen ja kertakäytön kulttuuri vievät meitä kauemmas aidosta yhteydestä toisiimme. Aidon yhteyden arvo ymmärretään liian myöhään, sillä elämme yhden lauseen tagline yhteiskunnassa. Havahdumme kun itsellemme tai läheisillemme tapahtuu jotakin joka pakottaa pysähtymään.

Mitä jos kerron, että teoksen henkilöillä on aikaa elää yksi kuukausi. Mitä jos kerron, että he ovat saattohoidossa? Mitä jos kerron, että heillä on sisko tai veli, äiti ja/tai isä. Ovatko he kenties vanhempia ja montako ystävää heillä on facebookissa?
Jos kyseessä olisi siskosi, lähimmäinen, osaisitko jo olla läsnä? Menetys, tieto siitä, pakottaa olemaan läsnä. Auttaako tieto kaiken väliaikaisuudesta luopumaan vähitellen suorittamisesta? Hivuttautumaan lähemmäksi läsnäoloa, itselle ja muille.

Teokseni leikkivät vastakkainasettelulla. Lähes neonmaisella värimaailmalla luodaan iloa ja kepeyttä teokseen. Teoksen urbaanimainen elävä pinta ja maisema kiinnittää huomion lähempään tarkasteluun (kumarrus samalla Itä-Pasilan katukulttuurin suuntaan).
Miten teos katsojan silmissä muuttuu kun hän näkee teoksen esitystekstistä, että kyseistä henkilöä ei itse asiassa enää ole? Miten värikkyys muuttaa muotoa katsojan silmässä?
Hahmot teoksessa ja sarjassa ovat myös mustia. Emmekö me kaikki ole mustia? Muuttuuko teoksen myötä ymmärrys omasta ihmisyydestä ja muista, samankaltaisuudesta? Muuttuuko arvostus läsnäolosta?

Hyödynnän monipuolisesti erilaisia tekniikoita työssäni. Spraymaalausta, klassista maalausta, sapluunoita, molempia käsiäni. Ohennan ja paksunnan kerroksia, roiskin, heitän ja sivelen. Moniulotteisuus on vahvasti läsnä ja teokseni on nähtävä livenä kokeakseen ne.
Haluan katsojan lähelle teoksiani. Wapriikin rustiikkinen ja arvokas miljöö on hieno yhdistelmä modernia taidetta perinteisessä ympäristössä, mieleenpainuva yhdistelmä.

Esittelyvideo näyttelystä
Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

  • Walleniuksenkatu 2, Korkeakoski

  • Tee- ja kahvihuone Singer ja Joulukauppa Lafka avoinna 19.11.-22.12. ti-su klo 11-18 (myös jouluviikolla ma-ke 20.-22.12.)

    Joulumyyjäiset 4.-5.12. ja 18.-19.12. klo 11-18

Seuraa

Tilaa uutiskirje