Kuvaus

Sirkku Muotka – Hedelmävadit

Walleniuksen Wapriikki, Walleniuksenkatu 2, Juupajoki
26.5.-20.6.2021

Päägalleria

Näyttelyn työt ovat tutkielmia siitä, millaisin eri tavoin on mahdollista toteuttaa puusta vati hedelmille.

Näyttelytöiden lähtökohtana on ollut muistumat niistä kerroista, kun lapsena ja myös vähän vanhempana on vieraillut sukujuhlissa. Ennen sukujuhlien alkua ja samoin juhlien jälkeen on aina aikaa kierrellä suuren talon eri huoneissa ja katsella ympärilleen. Oma huomio vaeltelee huoneissa olevissa esineissä, huonekaluissa ja tekstiileissä. Sukulaisen luona vierailu on ollut tunnelmointia itselle vieraassa, mutta samanaikaisesti jotenkin kiehtovassa maailmassa. Töitäni on inspiroinut talon asukki, irtaimisto ja huoneet, joissa olen voinut vaellella.

Näyttely esittää sarjan hedelmävateja, joista kullakin on sekä funktionaalinen ulottuvuutensa että myös vahva oma ja itsenäinen tahto olla esillä.

Olen hyödyntänyt teoksissani koivua, mahonkia, vaahteraa, tammea, pähkinäpuuta, raitaa sekä visakoivua. Olen puuntyöstöni alkuvaiheista asti oppinut siihen, että sahatavarasta valmistetaan itse liimapuulevyt. Koenkin ehtymättömäksi sen, miten monilla eri tavoilla puuaihioon voi saada eloa yhdistelemällä eri puulajeja. Työskentelyni on hyvin tekniikkalähtöistä. Luonnostelen ja visualisoin ajatuksiani, mutta jotkut ideat syntyvät vasta sirkkelin äärellä seisoessa. Vaikka painotan töissäni niiden käytettävyyttä, on verstas itselleni kuitenkin ennemmin kokeilun ja keksimisen tyyssija.

Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje