Kuvaus

Jarno Kantanen
Jarno Kantanen 2

Jarno Kantanen

Suosta nousseet

19.6.-14.7.2024
Joka päivä klo 11-18
Aulagalleria
Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki
Walleniuksekatu 2, Juupajoki

Jarno Kantanen tuo keskikesän näyttelyllään suoluonnon mystiikan katsojan luo. Suoteeman ympärille kietoutuvat ihmiselämän mysteerit. Näyttelyssä orgaaninen materiaali kohtaa metallin, ja luo kontrastin hauraan ja kovan välille. Keskiössä ovat Kantasen pronssi- ja keramiikkaveistokset. Öljymaalaukset tukevat veistoksia ja tuovat suomaiseman näyttelytilaan.

Veistokset ovat klassista figuratiivista taidetta yhdistettynä moderneihin abstrakteihin elementteihin. Suo on mysteeri, ja pitää sisällään muinaista tietoa. Sinne on haudattu salaisuuksia, ja sille on annettu uhreja. Tuhansia vuosia suossa kypsyneet salaisuudet nousevat pintaan ja tuovat muinaisuuden tähän aikaan.

”Näyttelylläni haluan tuoda suon katsojan lähelle. Sen haurauden, mystiikan, muinaisuuden, ja kyvyn tallentaa aikaa. Suon tila on kriittinen, ja teoksillani haluan tuoda katsojan lähemmäs suota.”
Jarno Kantanen

Jarno Kantanen

Jarno Kantanen (s. 1979 Tampere) on kuvanveistäjä, kuvataiteilija ja tatuoija. Jarno on toiminut yksityisyrittäjänä eri kuvataiteiden saralla vuodesta 2000. Hän on tunnettu pitkästä tatuointiurastaan ja keskittyy nykyisin kuvanveistoon pääasiallisena materiaalinaan pronssi. Jarno valaa itse veistoksensa pronssiin omassa valimoateljeessaan Karjaan Veturitalleilla.

”Saan inspiraationi ihmissilmälle näkymättömästä maailmasta. Maailmasta, joka on olemassa muissa ulottuvuuksissa kuten unissa, shamanismissa, luonnossa ja ihmisen alitajunnassa. Tarkoitukseni on luoda universaalia rajat ylittävää symbolista taidetta. Sukellan jonnekin klassisen figuratiivisen ja nykytaiteen väliin, abstraktin ja kansantaiteen kerroksiin.”

Opiskelu ja työ
2022–2023 Kuvataiteilija (AMK), Turun Taideakatemia
2019–2021 Pronssivalu- ja kuvanveisto-opintoja Kuusamo-opistossa
2000–2022 Tatuoija ja kuvataiteilija (Tatuata, Helsinki)
1998–2000 Puun ja metallin opintoja Tyrvään käsi-ja taideteollisuusoppilaitos
1995–1997 Talonrakentaja, Nokian ammattioppilaitostae posuere

Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje