Galleria WW

Koe gallerian taidenautinnot

Entisen kenkätehtaan kädentaidon perinteet jatkuvat monipuolisessa kulttuuritarjonnassa. Galleria WW:n vaihtuvat näyttelyt tuovat taiteen tarinat jokaisen koettavaksi.

Näyttelyt vaihtuvat neljän viikon välein

Suomen suurimmassa yksityisessä galleriassa näyttelyt vaihtuvat neljän viikon välein tuoden esiin monipuolisen kokonaisuuden maalaus-, keramiikka-, installaatio-, video- ja mediataidetta. Näyttelyt ovat myyntinäyttelyitä. Galleriaan vapaa pääsy. 

avoinna

14.8.-10.9. ti-su klo 11-18

11.9.-8.10. ke-su klo 11-18

Lue lisää

Tutustu tämän vuoden näyttelyihin

Walleniuksen Wapriikin Galleria WW:n vuoden 2023 näyttelyt on julkaistu! Suomen suurin yksityinen galleria esittää monipuolisen näyttelyiden kokonaisuuden Juupajoen 110-vuotisjuhlavuonna, jolloin nähdään Aivi Gallénin taidenäyttely Maalaten Matkalla Maailmalla sekä monta muuta näyttelyä. Esillä on muun muassa tehtaassa aikoinaan työskennelleen Urho Piittalan valokuvanäyttely sekä lasi-, keramiikka- ja installaationäyttelyitä.

Tutustu kaikkiin näyttelyihin

Lue lisää

Vuoden 2023 näyttelyhaku on auki

Walleniuksen Wapriikin Galleria WW:ssä järjestetään vuosittain kuukausittain vaihtuvia taidenäyttelyjä toukokuusta lokakuuhun. Esillä on veistos-, installaatio-, maalaus- ja videotaidetta. Vierailemalla kultturellissa tehdasmiljöössä useamman kerran, voit kokea vuoden kaikki taide-elämykset!

Galleria WW sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella junaseisakkeen vieressä Juupajoen Korkeakoskella, lähellä Mäntän taidekaupunkia.

Galleriaan on vapaa pääsy.

hae näyttelyaikaa

Galleriatilat

Arvostetun tamperelaisen rakennusmestarin, kunnallisneuvos Heikki Tiitolan 1915 suunnitteleman tehdasrakennuksen monipuoliset galleriatilat tarjoavat inspiroivat puitteet erilaisille taiteellisille maailmoille. Arkkitehtonisessa tyylissä on aistittavissa viitteitä jugendista, sillä tehtaan suuri laajennus suunniteltiin Tiitolan ”jugend-kauden” aikoihin, jolloin hän rakennutti myös monia muita arvorakennuksia. Ensimmäisen kerroksen päägalleria (190 m2) tarjoaa tilaa ja avaruutta suurille näyttelyille tai useamman taiteilijan yhteisnäyttelyille. Aulagalleria ( 157 m2) on keskeisellä sijainnilla, aivan gallerian ja kahvilan sisäänkäynnin edustalla. Ensimmäisestä kerroksesta löytyy myös useampia pienempiä galleriatiloja.

Gallerian tilat ulottuvat myös toisen kerroksen kulmassa sijaitsevaan Aaltosen Ateljeehen (71 m2).

Kädentaidon perinne elää taiteessa

Walleniuksen Wapriikki, entinen Korkeakosken kenkätehdas, henkii aikaa, jolloin suomalainen kädentuote oli arvossaan. Tehtaalla on pitkät käsityöperinteet kenkien ja lestien valmistajana. Kädentaidoista ja taiteesta on muodostunut merkittävä osa tehtaan uutta elämää. Kulttuurihistoriallinen tehdasmiljöö tarjoaa kiehtovat puitteet Galleria WW:lle. Rosoiset vanhan tehdasmiljöön seinät ja historian havina antavat syvyyttä gallerialle ja luovat näyttelyteosten kautta kontrastia tämän päivän ja menneen välille.

Hae näyttelyaikaa

Galleria WW kutsuu taiteilijoita ja taiteilijaryhmiä hakemaan näyttelyaikaa avoimella hakemuksella. Hakuohjeet löytyvät alla olevasta linkistä.

Tervetuloa mukaan rakentamaan Walleniuksen Wapriikin taiteellista maailmaa!

hae näyttelyaikaa
ota yhteyttä

Seuraa Galleria WW:n tunnelmia somessa!

Ajankohtaista

Lue lisää

Näin pääset meille

Pääset meille hyvin julkisillakin – tutustu lisäohjeisiin eri kaupungeista!

Lue lisää!

Nähtävää lähistöllä

Olemme koostaneet suositeltavat lähiseudun kohteet yhdelle sivulle, jotta sinulla on helppo suunnitella matkasi.

Lue lisää!

Majoitu lähistöllä

Jos tulet kauempaa, tutustu lähiseudun tunnelmalliseen majoitukseen.

Lue lisää!

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje