Galleria WW

Koe gallerian taidenautinnot

Entisen kenkätehtaan kädentaidon perinteet jatkuvat monipuolisessa kulttuuritarjonnassa. Galleria WW:n vaihtuvat näyttelyt tuovat taiteen tarinat jokaisen koettavaksi.

Näyttelyt vaihtuvat neljän viikon välein

Walleniuksen Wapriikin Galleria WW:ssä, Suomen suurimmassa yksityisessä galleriassa, järjestetään vuosittain neljän viikon välein vaihtuvia näyttelyjä toukokuusta lokakuuhun. Esillä on mm. veistos-, installaatio-, maalaus-, video- ja mediataidetta. Galleria sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella junaseisakkeen vieressä Juupajoen Korkeakoskella, lähellä Mäntän taidekaupunkia. Näyttelyt ovat myyntinäyttelyitä. Galleriaan on vapaa pääsy. 

Lue lisää

Suomen suurin yksityinen galleria

Ensimmäisen kerroksen päägalleria (190 m2) tarjoaa tilaa ja avaruutta suurille näyttelyille tai useamman taiteilijan yhteisnäyttelyille. Aulagalleria ( 157 m2) on keskeisellä sijainnilla, aivan gallerian ja kahvilan sisäänkäynnin edustalla. Ensimmäisestä kerroksesta löytyy myös useampia pienempiä galleriatiloja. Gallerian tilat ulottuvat myös toisen kerroksen kulmassa sijaitsevaan Aaltosen Ateljeehen (71 m2).

Lue lisää näyttelyhausta

hae näyttelyaikaa

Galleriatilat

Arvostetun tamperelaisen rakennusmestarin, kunnallisneuvos Heikki Tiitolan 1915 suunnitteleman tehdasrakennuksen monipuoliset galleriatilat tarjoavat inspiroivat puitteet erilaisille taiteellisille maailmoille. Arkkitehtonisessa tyylissä on aistittavissa viitteitä jugendista, sillä tehtaan suuri laajennus suunniteltiin Tiitolan ”jugend-kauden” aikoihin, jolloin hän rakennutti myös monia muita arvorakennuksia.

Kiehtovat puitteet taiteelle

Walleniuksen Wapriikki, entinen Korkeakosken kenkätehdas, henkii aikaa, jolloin suomalainen kädentuote oli arvossaan. Tehtaalla on pitkät käsityöperinteet kenkien ja lestien valmistajana. Kädentaidoista ja taiteesta on muodostunut merkittävä osa tehtaan uutta elämää. Kulttuurihistoriallinen tehdasmiljöö tarjoaa kiehtovat puitteet Galleria WW:lle. Rosoiset vanhan tehdasmiljöön seinät ja historian havina antavat syvyyttä gallerialle ja luovat näyttelyteosten kautta kontrastia tämän päivän ja menneen välille.

Hae näyttelyaikaa

Galleria WW kutsuu taiteilijoita ja taiteilijaryhmiä hakemaan näyttelyaikaa avoimella hakemuksella. Hakuohjeet löytyvät alla olevasta linkistä.

Tervetuloa rakentamaan taiteellista maailmaa Wapriikkiin!

hae näyttelyaikaa
ota yhteyttä

Seuraa tunnelmiamme somessa!

Ajankohtaista

Lue lisää

Näin pääset meille

Pääset meille hyvin julkisillakin – tutustu lisäohjeisiin eri kaupungeista!

Lue lisää!

Nähtävää lähistöllä

Olemme koostaneet suositeltavat lähiseudun kohteet yhdelle sivulle, jotta sinulla on helppo suunnitella matkasi.

Lue lisää!

Majoitu lähistöllä

Jos tulet kauempaa, tutustu lähiseudun tunnelmalliseen majoitukseen.

Lue lisää!

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje