Kuvaus

Näyttelyt 2022

38 näyttelyä, 66 taiteilijaa

Walleniuksen Wapriikin Galleria WW:ssä järjestetään 38 kuukausittain vaihtuvaa taidenäyttelyä toukokuusta lokakuuhun vuoden 2022 aikana. Esillä on 66 taiteilijan taidetta moninaisilta taiteen aloilta, kuten veistoksia, maalaustaidetta, installaatioita sekä video- ja mediateoksia. Vierailemalla kultturellissa tehdasmiljöössä useamman kerran, voit kokea vuoden kaikki taide-elämykset! Tutustu näyttelyihin alla olevasta näyttelylistauksesta. Galleria WW on avoinna 27.4.-10.10. ti-su klo 11-18. Lue lisää ajankohtaisimmista näyttelyistä Tapahumat-välilehdeltä tai Ajankohtaista-osiosta.

27.4.-22.5.

Phia Delphia (Piia Hänninen)

Riposo

Kotialbumi-, Instagram- ja muotilehtikuvista inspiroituneet kollaasimaisesti rakennetut öljy- ja akryylimaalaukset käyvät vuoropuhelua muistoista, nykyajasta ja tulevasta. Teoksissa on läsnä nuoruuden hetkessä eläminen ja unelmointi.

Miina Puolitaival

Kaikki isäni niityt

Muotokuvia taiteilijan isästä, eläkkeellä olevasta metsurista, joka harrastuksenaan hoitaa uhanalaisia niittyjä. Teokset käsittelevät katoavaisuutta, ajan kulumista ja vanhenemista sekä ihmisen yhteyttä toisiin elollisiin olentoihin.

Mariliina Valkama

Kasvikuvia

Valokuvalähtöiset teokset ovat useammasta eri kuvasta koottuja komposiitti- ja stereokuvia kasveista, jotka luovat hyvää, utopiaa kohti suuntaavaa tulevaisuutta sekä käsittelevät kasvien ja ihmisten yhteiselämää.

Marjo Yli-Antola

Olipa kerran ja muita maalauksia

Luonnosta ja luonnonilmiöistä kumpuavia maalauksia. Teokset kuvaavat myös kasvien sukupuuttoaaltoa, niin kutsuttua modernia sukupuuttoa. Maalaukset tulkitsevat kevyesti luonnonilmiöiden symboliikkaa liittäen ne olemisen, tunteiden ja elämänvaiheiden kuvaamiseen.

Rainer Armiala

Henkisyyttä ja huumoria

Taiteilija Rainer Armialan mauistonäyttely mystisvivahteisista maalauksista, joihin on kätketty merkityksiä ja jotka antavat toivoa ja luottamusta.

4.-22.5.

Jessica Suomi

Kissojen sielunelämää

Naivistisia kissa-aiheisia pastelliteoksia.

25.5.-19.6.

Saimi Joutsi

Biophilia

Näyttely pureutuu ihmisen luontokaipuuseen ja tarpeeseen tuoda luonto sisätiloihin. Teosten materiaali, paperi, haastaa katsojaa pohtimaan koruun ja muotoiluun liittyviä arvokysymyksiä ja perinteitä.

Taiteilijaryhmä: Sami Funke, Tuomo Kukkonen, Juha Lahtinen, Anna Siiriäinen, Susanna Tyrväinen & Kirsimaria E. Törönen

Taivaan alla

Visuaalisen alan ammattilaisryhmän lasiveistoksia, keramiikkaa, akryylimaalauksia, puuveistoksia, valokuvia, sekatekniikkateoksia paperille, piirustuksia paperille ja kuvasiirtoteoksia vanerille.

Timo Ala-Vähälä

Balance

Suuria ja vahvoja sivellinpiirroksia ihmisistä.

Sanna Pelliccioni

Bosco mistico – Mystinen metsä

Öljyvärimaalauksissa kuljetaan ”lapsuuden metsän” puiden kautta alitajunnan metsään, jossa puut puhuvat, raskaat hedelmät kypsyvät ja nainen katsoo kuuta.

Iisa-O (Lusa)

Veistoksia

Iisa-O tutkii veistoksissaan ihmiskehon rikkinäisyyttä ja kasvottomuutta. Milloin ihminen on kokonainen?

Eija Tähkäpää

PApeRIkengät

Käsintehdystä paperista valmistettuja kenkäveistoksia aiheena parilliset ja parittomat ihmissuhteet.

Jukka Laine

Valolastut

Valolastut ovat muistivälähdyksiä. Näemme tarkasti vain kapealla näkökentällä, ja sama pätee muistiin. Muistikuvat saattavat vaikuttaa tarkoilta, mutta valokuvista löytyy paljon asioita, joita on unohtanut. Valolastut ovat toisaalta nopeasti vuoltuja välähdyksiä elämästä, mutta ne myös tuntuvat pysäyttävän kiireen ja rauhoittavan tempoilevan mielen. Slitscan -tekniikalla kuvatuissa valokuvateoksissa on häivähdys japanilaisen mustemaalaamisen perinnettä, jossa käytetään vähimmillään vain yhtä siveltimenvetoa.

22.6.-17.7.

Jouni Onnela

Luontorunoelmia

Abstrakteja hevos- ja ihmisteemaisia pronssiveistoksia, orgaanisia muotojen ja värien muistikuvia lapsuuden Lapista sekä grafiikkamaalauksia.

Tiina Tietäväinen

Flechback

Teoksia pohjustetusta pellavakankaasta, joiden pintastruktuurit kuvaavat hermoratojen luomia tahattomia liikkeitä, katkoksia kehon viesteissä eri toimintojen välillä sekä tilaa, jossa tajunta hämärtyy ja keho reagoi poikkeavalla tavalla.

Jenni Viljakainen

Kudelmia

Luonnon inspiroimia öljyväri-, akvarelli- ja temperamaalauksia, jotka tutkivat luonnon monimuotoisia pintoja, tiloja ja tunnelmia värien, viivojen ja erilaisten kerrostumien kautta.

Laura Laurila

The Forest Within

Teoskokonaisuus käsittelee metsää, käyttäen sitä lähtökohtana moniaistiselle tulkinnalle. Mitä näemme, kuulemme ja tunnemme kulkiessamme puiden lomassa? Näyttely koostuu akryylimaalauksista, veistoksista, installaatiosta ja ääniteoksesta.

Päivi Suomi

Suomen luonto

Luontoaiheisia suurikokoisia veitsellä ja sormin maalattuja öljy- ja akryylimaalauksia.

Pauli Viljanen

Present

Öljyvärimaalauksissa kasvokuvia, figuureja, hetkellisyyttä sekä mytologiaa. Vuoropuhelua tämän hetken ja katoavaisuuden kanssa.

Sanna Kärkkäinen

Tänäkin päivänä

Päiväkirjamaisesti maalattuja teoksia, joissa käsitellään uupumuksesta toipumista ja paranemisprosessia. Teoksissa näkyy vaihtelu eri päivien välillä ja ne ovat kaikki omia itsenäisiä yksilöitään.

20.7.-14.8.

Musta Lista -kollektiivi

Punainen mylly

Kahdenkymmenen taidemaalarin, kuvanveistäjän, taidegraafikon ja korutaiteilijan taiteilijaryhmä tuo esille monimuotoista ja kirjavaa uuden sukupolven taidetta. Veistoksia, installaatioita, maalauksia, piirustuksia ja videoteos.

Hely Seeskari

Hiljaisen tiedon aistit

Luonnon värimaailman sinfoniaa sekä kaikki luonnon eri muodot ja tekstuurit. Materiaaleina oksia, juuria, rautaa ja hiekkaa.

Aino Eeronheimo & Anne Leppänen

Valoa siimeksessä

Eeronheimon iloisia eläinaiheisia saviveistoksia mielikuvitustarinoiden sankareista sekä Leppäsen kirkkaita ja runsaita öljyvärimaalauksia. Mielikuvituksen herättävä näyttely muodostaa hyvän mielen tilan, joka ilahduttaa sekä aikuisia että lapsia.

Jouni Sarpola

Puhdetöitä

Nykytaiteen veistoksia ja installaatioita taiteilijan rationaaliseen ajatteluun pohjautuvasta tutkimuksesta. Teosten inspiraationa on ambivalenttinen usean taidon yhdistäminen eli ”villin” ajattelun ja länsimaisen rationaalisen ajattelun yhdistäminen. Taiteilija ei halua ajatella työskentelyään juuri taiteen tekemisenä, sillä siten hän säilyttää itsellään tekemisen vapauden ja rikkauden vailla odotuksia.

Jaana Tuomisto

Vedenpaisumuksen jälkeen

Näyttely maiseman hitaasta muuttumisesta. Utuinen arvoituksellinen maisema saa mielikuvituksen liikkeelle. Edessä voi olla upottava unelmien pilvilinna tai arvaamaton, ahdistava tai mystinen epätietoisuus muuttuvasta maailmasta.

Mirjami Anttonen

Viestejä viidakosta ja tarinoita toreilta

Walleniuksen Wapriikin perustajan Edward Walleniuksen sukulaisen Mirjami Anttosen näyttely eläinaiheisista maalauksista.

17.8.-6.9.

 

Marja Haapakangas

Puumuotokuvia

Herkän poeettisia ja ekspressiivisiä värikylläisiä maalauksia ja videotaidetta puista, metsästä ja niiden elinvoimasta, sekä kadonneesta että säilyneestä. Puiden miljöömuotokuvissa puu nostetaan esille yksilönä ominaispiirteineen, ja toisaalta raaka-aineena.

17.8.-11.9.

Aleksandra Mallet

Takaisin menneeseen

Maalauksissa taitelija Aleksandra Mallet tulkitsee Suomen taiteen kultakautta sekä omia karjalaisia juuriaan. Värikkäissä maalauksissa näkyy sekä taiteilijan Meksikossa viettämien vuosien että tekoälytaiteen algoritmien vaikutus.

Vilma Wallenström

Iltaisin istun tässä

Keraamisia naisveistoksia ja palettiveitsimaalauksia. Aiheina ihmisyys, tunne-elämä ja feminiininen hahmo.

Arja Pykäri

Heijastuksia

Öljyvärimaalauksia Raamatun naisten tarinoista peilaten nykyaikaa menneeseen. Kulttuuri ja aika muuttuvat, mutta onko mitään uutta kun on kysymys ihmisen sisäisestä maailmasta?

Anna-Liisa Nikus, Laura Saarivuori-Eskola & Lauri Järvinen

Polulta poikennut – Hidden gems

Valokuvaaja Anna-Liisa Nikuksen yhteistyössä korusuunnittelija Laura Saarivuori-Eskolan ja vaatesuunnittelija Lauri Järvisen kanssa toteuttama kuvasarja. Valokuvat tuovat esiin ihmisen lähentymisen luonnon kanssa, tasa-arvon, metsän voimavarana, ekologisuuden sekä ihmisen ja luonnon monimuotoisuuden. Kun menet metsään, poikkeat polulta, voit löytää jotain uutta: piilotettua kauneutta ja arkisia helmiä. Kuvien tutut ulkoilumaastot näyttäytyvät uudessa valossa, tavanomaiset materiaalit ovat puristuneet jalokiviksi. Maltatko olla hetkessä niin kauan, että näet ne?

Paula Vierikko

Ulos luontoon

Värikkäitä akvarelli- ja temperamaalauksia luonnosta piirroskorostuksin.

Tiia Karjalainen & Suvi Latva

Kamalia tarinoita

Karjalaisen isoja sielunmaisemallisia, abstrakteja akryylivärimaalauksia ja Latvan koskettavia runomuotoisia tarinoita vaikeiden elämäntilanteiden kohtaamisesta ja niistä selviytymisestä.

14.9.-10.10.

Reeta Leinonen

Arvokas elämä

Kultaisia spray- ja öljyvärimaalauksia, jotka antavat huomiota sivuun jääville arkitodellisuuksille. Teoksissa kuvatut kasvot ilmentävät henkilökohtaisia ja haavoittuvia tunteita, jotka nousevat esiin ollessamme yksin. Teokset liikkuvat arvokkaan ja arvottoman käsitteiden ympärillä esittäen pohdintoja yksittäisen ihmisen merkityksestä nyky-yhteiskunnassamme. Ne kyseenalaistavat meille valmiiksi tarjotun arvoasetelman ja haastavat pohtimaan mikä tekee elämästä arvokkaan.

Marjaana Rantama

Taiteilijan koira

Rauhoittava alitajuntaa, unta ja uneksuntaa käsittelevä mediateos.

Petri Halttunen

I am invisible am I?

Akryylimaalauksia näkyvyydestä ja näkymättömyydestä teemalla ”I am invisible am I?”.

Minnamari Helmisaari

Metsän merkitys

Akryylimaalauksia, kollaaseja, valokuvateoksia ja kuvituksia, joissa tutkitaan luonnon arvoa ja nostetaan esiin metsän syvempiä, myyttisiä ulottuvuuksia. Näyttely toteutetaan myös virtuaalisena.

Arja Valkonen-Goldblatt

Abstrakteja maisemamaalauksia.

Kalle Tuomi

Öljynkatkua ja karismaa

Kuukauden nuoren taiteilijan näyttely autoaiheisista öljyvärimaalauksista ja kynäruiskutöistä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras et ultrices lorem. Nam volutpat elit quis ipsum rhoncus volutpat. Curabitur elementum finibus iaculis. Cras et blandit massa. Suspendisse ut neque tellus. Ut felis est, laoreet et iaculis eget, commodo non mauris. Ut vel varius erat. Cras turpis nibh, posuere blandit ante non, rutrum porttitor tortor. Duis nulla sem, mattis sit amet ipsum at, ultrices sodales justo. Nam quis nunc aliquam, imperdiet odio sit amet, consectetur ipsum.

Integer et venenatis risus, sit amet accumsan dui. Donec egestas tempus placerat. Sed egestas vitae turpis non feugiat. Donec luctus sem eu iaculis tincidunt. Suspendisse hendrerit convallis enim, ut elementum dolor mattis quis. Integer vel malesuada ante, non fermentum nibh. In ullamcorper ipsum neque, nec interdum turpis sodales quis. Curabitur tempus at risus vitae posuere.

Tutustu näyttelyihin

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje