Kuvaus

Leena Ylä-Lyly – It Is What It Is

Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki, Walleniuksenkatu 2, Juupajoki

18.8.-12.9.2021

Pieni Galleria

Avoinna: ti-su 11-18

“Hyväksy suru.
Hyväksy tuska.
Hyväksy yksinäisyys ja murjottu sydän.
Anna surun vyöryä yli kuin aalto. Yli, kunnes nousee taas uudestaan.
Kaikki alati muuttuvaa.
Hengitä.
Hengitä.
Kaikki on tässä.

It Is What It Is sai alkunsa, kun jäin leskeksi neljä vuotta sitten. Aloin tarkastella surua ja huomasin sen olevan kuin aalto, aina liikkeessä. Välillä voimakkaana, välillä vaimenneena. Koin, ettei ole muita vaihtoehtoja kuin antautua sille ja huomata, että siitä selviää. Kunnes
aalto pyyhkäisee yli taas uudestaan. Suru ei kenties katoa koskaan, mutta sen kanssa voi oppia elämään. Tämä kokemus on universaali, vaikkakin vaiettu. Suru ottaa aikansa, ja se kannetaan liian usein yksin. It is what it is käsittelee surua ja sen näkemistä ja hyväksymistä sellaisena kuin se on, siihen takertumatta, sitä arvottamatta.”

Leena Ylä-Lyly (s. 1979) on Juupajoelta lähtöisin oleva, Helsingissä asuva ja työskentelevä valokuvataiteilija. Hän valmistui taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta vuonna 2017. Ylä-Lylyn taiteellisen työn keskiössä ovat kuolema, tyhjyys ja hiljaisuus. Vaikutteet tulevat usein zenbuddhalaisuudesta ja niihin liittyvistä taiteista. Valokuvassa häntä kiinnostaa hiljaisuus ja sen sisällään pitämä liike. Ylä-Lyly on osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin, sekä työskennellyt eri residensseissä Suomessa ja ulkomailla. It
Is What It Is on hänen viides yksityisnäyttelynsä. Näyttelyä ja työskentelyä ovat tukeneet Juhani Keskisen kuolinpesä, Taiteen edistämiskeskus, Väinö Tannerin säätiö, Koneen Säätiö sekä Pariisin taiteilijakaupungin säätiö.

Taiteilija tavattavissa

Taiteilija Leena Ylä-Lyly tavattavissa lauantaina 21.8. klo 12-16. Upea mahdolliuus päästä keskustelemaan taiteilijan kanssa ja tutustumaan hänen surua käsittelevään koskettavaan näyttelyyn It Is What It Is.

Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje