Kuvaus

Aivi Gallén

Mennen tullen maisemissa – parhaat maalattiin kankaalle

19.6.-11.8.2024
Joka päivä klo 11-18
Päägalleria & Pieni galleria
Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki
Walleniuksekatu 2, Juupajoki

Aivi Gallénin viime vuonna suuren suosion saanut ensimmäinen näyttely saa jatkoa kesällä 2024. Jatkonäyttely tuo Walleniuksen Wapriikkiin ennennäkemättömän teoskokonaisuuden kuuluisan taiteilijasuvun taiteilijan elämän varrelta

Aivi Gallénin toinen oma näyttely tarjoaa ainutkertaisen noin sadan taulun kokonaisuuden. Uniikit teokset ovat esillä reilun kuukauden ajan Galleria WW:ssä Walleniuksen Wapriikissa Juupajoella. Retrospektiivinen näyttely Maalaten Matkalla Maailmalla -jotkonäyttely on esillä 19.6.-11.8.2024.

Kesäkuun 19. päivänä Walleniuksen Wapriikissa avautuvassa näyttelyssä nähdään taiteilija Aivi Gallénin teoksia hänen elämänsä varrelta.

Gallén on koonnut merkittävään näyttelyyn laajan esittelyn teosten synnystä ja tarinoista niiden taustalla. Päämaalauspaikkoja ovat Lappi, Ahvenanmaan saaristo ja eteläinen Kökarin saaristo, Claude Monet’n Puutarha ja Lummelampi Givernyssä Normandiassa, Ruovesi ja Provencen eri seudut. Esillä on muun muassa legendaarinen Leif ja musiikkipuu -teos, Leif Segerstamin muotokuva viisisakaraisella musiikkipuu-metaforalla.

Toinen oma näyttely

Näyttely nostaa esiin arvostetun ja tuotteliaan taiteilijan elämäntyön.

“Nyt maalauksiani on noin kuusisataa, lisänä akvarellit ja pastellit. Koska koulutukseni on alun perin ollut sisustusarkkitehti ja teollinen muotoilija, museonjohtaja, tutkija, kirjoittaja ja perheenäiti, nykyiseen tilanteeseeni on ollut vaikeata keksiä, mitä nimikettä voisi maalarin ammatista käyttää. Sopivin lienee pleinairisti eli ulkoilmamaalari, ja yleistäen maalari tai kuvantekijä”, ammentaa Aivi Gallén.

Gallénin mukaan ennen viime vuoden näyttelyä ei ole ollut aikaa näyttelytoiminnalle, sillä hän on muun muassa toiminut erämaa-ateljee Kalelan museonjohtajana Ruovedellä 40 vuoden ajan ja kuratoinut paljon.

“Kävimme tutustumassa Aivi Galléniin ja hänen ateljeehensa Helsingissä. Tapaaminen oli elämys ja aloimme yhdessä suunnittelemaan ainutlaatuista näyttelyä. Kalelan läheisyys Ruovedellä varmasti vaikutti myös molemminpuoliseen innostukseemme. On etuoikeus tuoda esiin näin merkittävä ja harvinainen näyttelykokonaisuus aivan hänen kesäpaikkansa läheisyydessä”, kertovat Walleniuksen Wapriikin toimitusjohtaja Hannele Eerola-Jämsén ja luova johtaja Jasmin Jämsén.

Ennen kaikkea maalariksi, mutta myös hopeasepäksi ja keraamikoksi itseään tituleeraava Gallén on käynyt Ateneumin ja valmistunut taideteolliselta puolelta sisustusarkkitehdiksi. Lukemattoman määrän erilaisia taidekursseja käynyt ja öljy-, akryyli- ja pastellitekniikoilla työskennellyt Gallén on myös luonut korutaidetta ja grafiikkaa.

“Kun noin 45 vuotta sitten aloin ajatella sukuni geenien innoittamana, että ehkä voisin joskus kokeilla myös tuota pellavakankaalle tuotettavaa kuvantekoa öljyväreillä. Menin ensimmäisille kuvantekokursseille, kun HTS (Helsingin Taiteilijaseura) järjesti sellaiset Helsingissä. Minulla oli mahdollisuus osallistua eri puolilla Eurooppaa järjestettyihin maalauskursseihin. Olin tuottelias noina päivinä. Kukaan ei erityisemmin mitään opettanut tai neuvonut. Työ vain lähti sujumaan. Kutsun tätä ominaisuutta geeniperimäksi, koska kuuluin sukuni kuvantekijöihin jo neljännessä polvessa”, Aivi Gallén valistaa.

Taidehistorioitsija suvun perinnön vaalijana

Kuuluisaan taiteilijasukuun kuuluva Gallén on saavuttanut huipun myös taidehistorioitsijana. Hän on syventynyt perinpohjaisesti isoisänsä Akseli Gallen-Kallelan elämäntyöhön ja tuotantoon.

“Isoisäni äiti Mathilda Wahlroos oli ensimmäinen maalarin urasta haaveillut henkilö suvussa. Geeni kasvoi seuraavassa sukupolvessa voimakkaaksi eräälle hänen pojistaan. Kaikki tarvittavat ominaisuudet keskittyivät nyt yhteen yksilöön. Oli halu, oli tahto, oli kyky ja tarmokkuus toteuttaa alansa vaatimukset vertaansa vailla. Tämä maineikkaaksi kuvataiteilijaksi sittemmin edistynyt mies oli isoisäni. Olen hänen elämätyöhönsä myöhemmin syventynyt perinpohjaisesti tutkimalla, kirjoittamalla, kuvaamalla ja arkistoimalla hänen tuotantoaan ”, kertoo Aivi Gallén.

Aivi Gallén tavattavissa Galleria WW:ssä

Median edustajia pyydämme sopimaan haastatteluajan etukäteen: 040 515 3362, info@walleniuksenwapriikki.fi

Viereisessä myymälässä on saatavilla näyttelyn oheistuotteita, kuten kortteja Aivi Gallénin teoksista.

Myyntinäyttely. Vapaa pääsy.

Avajaiset 19.6.
Avoin tapahtuma. Lämpimästi tervetuloa!

Aivi Gallén – Maalaten Matkalla Maailmalla 19.6.-11.8.2024 joka päivä klo 11-18

Mediamateriaalit

Lisätiedot

Hannele Eerola-Jämsén
Toimitusjohtaja
040 515 3362

Jasmin Jämsén
Luova johtaja
040 753 0126

info@walleniuksenwapriikki.fi
Walleniuksenkatu 2
Korkeakoski, Juupajoki

Aivi Gallén

Painting While Traveling In The World -continuation exhibition

Open from 19 June to 11 August, 2024
Monday-Sunday 11 am to 6 pm
Gallery WW, Walleniuksen Wapriikki
Walleniuksekatu 2, Juupajoki

The exhibition “Painting While Traveling In The World” presents a unique compilation of almost hundred works in the first career retrospective of the painter Aivi Gallén, herself a member of the famous Gallen-Kallela family of artists. The exhibition and Café at Gallery WW of Walleniuksen Wapriikki are open June 19th-August 11th, 2024, Monday-Sunday 11 AM-6 PM.

Please step in to enjoy at Gallery WW in Juupajoki, Finland, less than an hour from the city of Tampere.

The painter Aivi Gallén oeuvre consists of close to 600 oil paintings in addition to aquarelles and pastels. “Having originally the training of an interior decorator and industrial designer, then museum director, researcher, writer and a mother, it is difficult to decipher what name to give to my artistic pursuits today. The most convenient one might be a plain air painter and more generally an illustrator”, she says.

Apart from painting, Aivi Gallén has been spearheading the Wilderness Atelier Kalela in Ruovesi for the past forty years as its tireless Museum Director, spending much of her time on the other side of the art exhibition function, namely as a curator and an art historian. Before now, according to Gallén, there never was enough time to organize her own.

“We got to know Aivi Gallén and her atelier in Helsinki. It was a moving experience and together we set out to plan a very special exhibition. The proximity of Kalela in Ruovesi to Walleniuksen Wapriikki in Juupajoki was also an inspiration. It is a privilege to bring forward such a significant and unusual exhibition right in the neighborhood of her summer home and studio”, says Managing Director at Walleniuksen Wapriikki Hannele Eerola-Jämsén and the Creative Director Jasmin Jämsén.

For the media: please contact the museum for more information or interviews at: +358-40-5153362, info@walleniuksenwapriiki.fi.

Sales exhibition. Free entrance.

Aivi Gallén – Painting While Traveling In The World 19.6.-11.8.2024 Monday-Sunday 11 am to 6 pm.

Opening 19.6. You are warmly welcome!

Mediamateriaalit

Further information

Hannele Eerola-Jämsén
Managing Director
040 515 3362

Jasmin Jämsén
Creative Director
040 753 0126

info@walleniuksenwapriikki.fi
Walleniuksenkatu 2
Korkeakoski, Juupajoki

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje