Kuvaus

Jouni Onnela

Luontorunoelmia

Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki

Walleniuksenkatu 2, Juupajoki

22.6.-17.7.2022

Päägalleria

Abstrakteja hevos- ja ihmisteemaisia pronssiveistoksia, orgaanisia muotojen ja värien muistikuvia lapsuuden Lapista sekä grafiikkamaalauksia.

Jouni Matias Onnela on Helsingissä työskentelevä kuvanveistäjä. Näyttelyssä veistosten ja maalausten lisäksi on uutena hänen tuotannossaan pari seinäveistosta. Pääasiallinen materiaali veistoksissa on pronssi. Nyt hän kokeilee myös luonnonmateriaaleja, kuten puu ja juutti.

Teokset nousevat useammasta teemasta. Pitkä kokemus ratsastuksesta ja työskentelystä oman hevosen kanssa tekee hevosteeman hänelle hyvin läheiseksi. Hän tuntee hyvin hevosen sielunelämän, käyttäytymisen ja myös fysiologian. Erämaa-teemassa on teoksia mm. hänen synnyinseutunsa Lapin luonnon orgaanisista muodoista ja värimaailmoista, osin jo menetetyistä. Pienen sarjan veistoksia hän on luonut muistaen ja kunnioittaen ”grisettejä”, noita köyhistä oloista tulleita tyttöjä, jotka runsas satavuotta sitten taiteen kultakaudella työskentelivät Pariisissa taiteilijoiden malleina ja ”taloudenhoitajina”.

Yksityisnäyttelyjä Onnelalle on kertynyt tähän mennessä parikymmentä eri puolella Suomea. Lisäksi veistoksia, maalauksia, grafiikkaa on ollut esillä kymmenissä ryhmänäyttelyissä kotimaassa ja ulkomailla. Hänen teoksiaan on taidekokoelmissa kotimaan lisäksi useissa Euroopan maissa ja USA:ssa. Taustasta Jouni Matias Onnela on hankkinut runsaan kymmenen vuoden ajan osaamista kuvanveistossa, maalauksessa ja myös grafiikanteossa eri kuvataiteen opinahjoissa. Työtilat sijaitsevat Helsingin Pohjois-Haagassa. Veistosten muotoilussa hän käyttää materiaaleina mm. vahaa, kipsiä, betonia, puuta ja kangasta. Pääosa veistoksista valetaan pronssiin. Myös metalligrafiikan teko on kuulunut hänen taiteilijauraansa.

Katso kaikki näyttelyt

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje