Kuvaus

Tauno Mäkelä

Tauluja luonnosta ja tapahtumista – Elämäntyönäyttely

16.8.-8.10.2023
Aaltosen Ateljee
Galleria WW, Walleniuksen Wapriikki
Walleniuksekatu 2, Juupajoki

Talousneuvos Tauno Mäkelän elämäntyönäyttely kertoo omakohtasin maalauksin hänen merkittävästä elämäntyöstään. Taiteelliseen tuotantoonsa 89-vuotias Mäkelä on saanut inspiraation omasta ammatistaan ja yritystoiminnastaan. Vilppulasta kotoisin oleva Mäkelä on ammatiltaan kananjalostaja ja perustanut aikoinaan Suomen menestyneimmän jalostuskanalan. Hän on perustanut Lappiin igluimperiumin, maailman parhaaksi luokitellun revontulihotellin, ja toimii nykyisin yrittäjänä Superigluilla Levin Utsuvaarassa.

Elämänsä aikana hän on toteuttanut lukuisia unelmia. Hänellä on myös runsaasti erilaisia luottamustehtäviä. Akryylimaalausten aiheet kertovat muun muassa siipikarjasta rakennuksineen, lasi-iglukylästä Levin Utsuvaarassa sekä maisemista eri vuoden aikoina.

Hän on myös tehnyt teossarjan tyttärestään, Euroopan nopeimmasta, kiihdytysautoilun Euroopan mestarista Anita Mäkelästä autoineen.

”Elämäni on ollut vaiherikasta ja työteliästä, mutta on ollut tärkeää myös nauttia kaikesta ja jakaa iloa. Olen tehnyt virheitä, mutta ilman niitä ei olisi syntynyt oikeitakaan päätöksiä.”

(Tauno Mäkelä, Apu 13.12.2019)

”Yrittäjällä täytyy olla usko hyvä 10 ja laskento heikko 5.”

(Tauno Mäkelä, Yrittäjät.fi 26.2.2021)

Lue lisää!

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Seuraa

Tilaa uutiskirje