Galleria WW

Koe gallerian taidenautinnot

Entisen kenkätehtaan kädentaidon perinteet jatkuvat monipuolisessa kulttuuritarjonnassa. Galleria WW:n vaihtuvat näyttelyt tuovat taiteen tarinat jokaisen koettavaksi.

Vuoden 2021 näyttelyt julkaistaan keväällä

Galleria WW on Walleniuksen Wapriikissa vuonna 2020 avattu galleria, joka sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella junaseisakkeen vieressä Juupajoen Korkeakoskella, lähellä Mäntän taidekaupunkia.

Katutasossa oleva gallerian päänäyttelytila on kooltaan n. 190 m². Gallerian muut näyttelytilat ulottuvat kolmeen kerrokseen. Galleriaan on maksuton sisäänpääsy.

Galleriatilat

Moninaiset tilat tarjoavat inspiroivat puitteet erilaisille taiteellisille maailmoille. Ensimmäisen kerroksen päägalleria (190 m2) tarjoaa tilaa ja avaruutta suurille näyttelyille. Aulagalleria ( 157 m2) on keskeisellä sijainnilla, aivan gallerian ja kahvilan sisäänkäynnin edustalla.

Gallerian tilat ulottuvat myös toisen kerroksen kulmassa sijaitsevaan Aaltosen Ateljeehen (71 m2). Kolmannen kerroksen suuri (69 m2) ja pieni (20 m2) kaava huone tarjoavat puitteet pienemmille intiimeille näyttelyille.

Kädentaidon perinne elää taiteessa

Walleniuksen Wapriikki, entinen Korkeakosken kenkätehdas, henkii aikaa, jolloin suomalainen kädentuote oli arvossaan. Tehtaalla on pitkät käsityöperinteet kenkien ja lestien valmistajana. Kädentaidoista ja taiteesta muodostuu merkittävä osa tehtaan uutta elämää. Kulttuurihistoriallinen tehdasmiljöö tarjoaa kiehtovat puitteet uudelle Galleria WW:lle. Rosoiset vanhan tehdasmiljöön seinät ja historian havina antavat syvyyttä gallerialle ja luovat näyttelyteosten kautta kontrastia tämän päivän ja menneen välille.

MILLOIN?

Seuraava näyttely aukeaa keväällä 2021.

Avoin näyttelyhaku

Galleria WW kutsuu taiteilijoita ja taiteilijaryhmiä hakemaan näyttelyaikaa 29.3.-11.10.2021 välisenä aikana toteutettaville näyttelyjaksoille. Näyttelyaikaa voi hakea täyttämällä avoimen hakemuksen.

Tervetuloa mukaan rakentamaan Walleniuksen Wapriikin taiteellista maailmaa!

Hae näyttelyaikaa
Ota yhteyttä

Seuraa Galleria WW:n tunnelmia somessa!

Ajankohtaista

Lue lisää

Näin pääset meille

Pääset meille hyvin julkisillakin – tutustu lisäohjeisiin eri kaupungeista!

Lue lisää!

Nähtävää lähistöllä

Olemme koostaneet suositeltavat lähiseudun kohteet yhdelle sivulle, jotta sinulla on helppo suunnitella matkasi.

Lue lisää!

Majoitu lähistöllä

Jos tulet kauempaa, tutustu lähiseudun tunnelmalliseen majoitukseen.

Lue lisää!

Ota yhteyttä!

Seuraa